AM geeft startsein bouw Grote Boel in Nijmegen

14 januari 2016 09:12 - AM bv
Artists impression Grote Boel in Nijmegen

Wethouder Bert Velthuis verricht officiële handeling

Utrecht, 14 januari 2016 - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft woensdag 20 januari het startsein voor de realisatie van 31 woningen in deelplan Grote Boel in Waalsprong-Oosterhout in Nijmegen. Wethouder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen (stedelijke ontwikkeling, grondbeleid, wonen, cultuur) verricht hierbij de officiële handeling.

De nieuwe woonwijk Grote Boel ligt aan de Griftdijk, de oude weg tussen Lent en Elst en vormt een aanvulling op de wijken De Elten, Het Nijland en De Boomgaard. Deze woonbuurten zijn al eerder gerealiseerd in het kader van de gebiedsontwikkeling Waalsprong.

Het woningaanbod in de eerste fase van Grote Boel wordt gekenmerkt door een Oudhollandse architectuur en bestaat in totaal uit 31 woningen, waarvan twaalf twee-onder-een kapwoningen, twee vrijstaande woning en zeventien rijwoningen. Het ontwerp van de woningen komt van Geesting Weusten Architecten.Het merendeel van de woningen is verkocht. De prijzen van de nog beschikbare woningen zijn vanaf € 205.000,- tot en met € 344.000,- v.o.n. De woningen worden gerealiseerd door Van Campen Bouwgroep uit Zelhem. Zie ook www.groteboel.nl.

Officiele handeling

Voor de toekomstige bewoners en andere betrokken wordt een feestelijke bijeenkomst gehouden in het kader van de start bouw. Wethouder Bert Velthuis zal samen met Hugo Hulshof (de eerste koper in dit project), Antoinette Wilmot (adjunct-directeur bij AM) en Edo van Campen (directeur Van Campen Bouwgroep) symbolisch de eerste paal slaan. Door middel van een Oudhollandse heistelling  zal een houten paal met een gewicht en fysieke arbeid in de grond worden geslagen. 

Nadere informatie: AM, afdeling in- en externe communicatie, (030) 609 72 22 of communicatie@am.nl.

Zie ook www.groteboel.nl en www.am.nl.

Illustraties in hoge resolutie zijn te downloaden op www.am.nl (actueel > illustraties).