AM geeft startsein bouw Houthaven in Schiedam; nieuwe kleinschalige wijk met fraai uitzicht op het Spuikanaal

9 december 2014 11:51 - AM bv
AM geeft startsein bouw Houthaven in Schiedam; nieuwe kleinschalige wijk met fraai uitzicht op het Spuikanaal

Schiedam, 9 december 2014 - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft woensdag 10 december het startsein voor de bouw van 21 woningen in het project Houthaven in Schiedam. Wethouder Alexander van Steenderen verricht hierbij de officiële handeling. Binnen Houthaven worden in totaal zestig woningen in verschillende fasen gerealiseerd.

Houthaven

Houthaven is een nieuw gedeelte van het Schiedamse eiland De Gorzen. De Gorzen vormt samen met De Plantage en Het Nassaukwartier Schiedam-Zuid een waterrijke en groene omgeving. De zestig laagbouwwoningen grenzen aan het bestaande gedeelte van de wijk en aan de Havendijk, dat een weids uitzicht biedt over de dijk en het Spuikanaal. Houthaven heeft een kleinschalige, kindvriendelijke opzet. De haakse straatjes tussen de woningen zijn 'autoluw'. De parkeerplaatsen zijn op de kop van de woonblokken gesitueerd. In de reeds bestaande bebouwing in De Gorzen zijn diverse winkel- en onderwijsvoorzieningen aanwezig.

Speels en eigentijds

Door het gebruik van heldere baksteenkleuren en de uitspringende woningen aan de uiteinden en in het midden van de huizenblokken, krijgen deze een speels karakter. Rondom de deuren en hoge kozijnen zijn markante kaders aangebracht, die appelleren aan voormalige herenpanden. Het eigentijdse ontwerp van de woningen komt van Mulleners en Mulleners Architecten. De oppervlaktes van de woningen variëren van 118 m² tot 138 m² en deze zijn standaard voorzien van vier slaapkamers. Kopers hebben de mogelijkheid een vijfde of zesde slaapkamer te creëren. Van de 21 woningen die nu in aanbouw gaan, is ruim vijftig procent verkocht. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 222.500,- tot en met € 262.500,- v.o.n. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw Rotterdam. Op www.houthavenschiedam.nl is meer informatie te vinden over het project.

Nadere informatie: afdeling in- en externe communicatie AM, (030) 609 72 22.

Zie ook: www.am.nl.

Illustraties in hoge resolutie zijn te downloaden op www.am.nl/actueel/illustraties.