AM geeft startsein bouw Loofmeesters in Maassluis; wethouder Keijzer verricht officiële handeling

9 december 2014 11:31 - AM bv
AM geeft startsein bouw Loofmeesters in Maassluis; wethouder Keijzer verricht officiële handeling

Maassluis, 9 december 2014 - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft vrijdag 12 december het startsein voor de bouw van 32 woningen in de tweede fase van het project Loofmeesters in Maassluis. Alle woningen zijn op één na verkocht. Wethouder Arnold Keijzer van de gemeente Maassluis verricht de officiële handeling.

Loofmeesters

Loofmeesters is een groene, tuinstedelijke woonbuurt in de voormalige Burgemeesterswijk te Maassluis. Hier zijn de oorspronkelijke, verouderde appartementengebouwen al grotendeels vervangen door een gevarieerd aanbod van eengezinswoningen en nieuwe appartementgebouwen. Het groene karakter van de wijk wordt gevormd door het centraal gelegen Vrijheidspark en verschillende brede lanen tussen de ‘Nieuwe Waterweg’ aan de zuidzijde en de ‘Dijkpolder’ aan de noordzijde. Loofmeesters is goed ontsloten en heeft tal van voorzieningen in de directe nabijheid.De eerste fase van Loofmeesters, Hof Zuid en Buitenrijk zijn gerealiseerd en inmiddels is fase twee van start gegaan. Na voltooiing van de bouw worden de bestaande, volgroeide bomen teruggeplaatst vanuit het bomendepot, waarmee de groene entourage verder wordt versterkt.

Woninginformatie

Het woningaanbod in de huidige fase bestaat uit achttien rijwoningen in jaren dertig architectuur en veertien twee-onder-een-kapwoningen in Oudhollandse sfeer. Het ontwerp van de woningen is ontleend aan de BAM Wooncollectie en komt van inhouse architect Benedict Kraus. Van de 32 huizen die nu in aanbouw zijn, is nog één twee-onder-een-kapwoning beschikbaar. De prijs van deze woning is € 311.412,- v.o.n. De bouw is in handen van BAM Woningbouw Rotterdam. Zie www.loofmeesters.nl voor meer informatie over het project.

Nadere informatie: afdeling in- en externe communicatie AM, (030) 609 72 22.

Zie ook: www.am.nl.

Illustraties in hoge resolutie zijn te downloaden op www.am.nl/actueel/illustraties.