AM geeft startsein bouw Rozenhof in De Groote Wielen

1 december 2010 10:21 - AM bv

’s-Hertogenbosch, 30 november 2010 - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft woensdag 1 december het officiële startsein voor de bouw van 33 woningen in het plan Rozenhof in De Groote Wielen in ’s-Hertogenbosch. Wethouder Ton van Bussel verricht hiervoor de officiële handeling. De woningen in het plan Rozenhof waren snel verkocht. Op de Bossche woningmarkt blijkt met name vraag te bestaan naar kwalitatief goede woningen op aantrekkelijke locaties in het prijssegment tussen de € 250.000,- en € 300.000,-.

De Hoven is een van de zes deelplannen van De Groote Wielen en wordt een moderne, tuinstedelijke wijk dichtbij het water. De naam verraadt de bijzondere eigenschap van dit gebied: de woningen zijn opgesteld rondom openbare groene hoven. De Hoven is verdeeld in kwadranten, waarvan De Rozenhof er een is. Het plan ligt in het noordwestelijke kwadrant dat aan de noordzijde direct aan het water grenst.

De Rozenhof telt vier verschillende typen jaren dertig woningen. Het betreft halfvrijstaande hoekwoningen en ruime tussenwoningen, afwisselend met langs- of dwarskappen. De woningen zijn ontworpen door LT Architecten.

AM is inmiddels gestart met de ontwikkeling van het volgende deelplan in De Hoven. In dit nieuwe plan bestaat het aanbod uit vrijstaande- en twee-onder-een-kapwoningen. Volgens planning start de verkoop van deze woningen in het voorjaar van 2011. De bouw van Rozenhof is in handen van Dura Vermeer.

Nadere informatie:

AM, Bart Hogenbosch senior adviseur in- en externe communicatie, (030) 609 73 68.