AM geeft startsein bouw volgende fase De Buitenhagen in Schijndel; Wethouder Bart Claassen opent feestelijk programma

8 september 2015 13:39 - AM bv
AM geeft startsein bouw volgende fase De Buitenhagen in Schijndel; Wethouder Bart Claassen opent feestelijk programma

Bunnik, 8 september 2015 - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM viert zaterdag 12 september met de huidige en toekomstige bewoners de start van de bouw van de volgende achttien woningen in de nieuwe woonwijk De Buitenhagen in Schijndel. Dit wordt feestelijk afgesloten met een barbecue. Wethouder Bart Claassen opent het feestelijke programma en toost met de bewoners op een voorspoedige afronding van de bouw en een plezierige toekomst op hun nieuwe woonlocatie. Inmiddels zijn er 34 woningen gerealiseerd. De totale ontwikkeling van De Buitenhagen omvat 62 woningen.

De Buitenhagen

De Buitenhagen ligt in de hoek van de  Structuurweg en de Wijbosscheweg.

Door het behoud van monumentale bomen en de aanleg van brede groenstroken heeft De Buitenhagen een ruime en groene opzet. De woningen zijn ontworpen door architectenbureau Visser en Bouwman uit ’s-Hertogenbosch. De uitstraling van de woningen appelleert zowel aan huizen uit een Amerikaanse buitenwijk als aan de Zweedse architectuur door het houtgebruik in combinatie met stenen, de veranda’s aan de voorzijde en de wisselende kapvormen. De realisatie van de woningen is in handen van BAM Woningbouw Zuid.

Woningaanbod

Binnen De Buitenhagen worden diverse woningtypen gerealiseerd, waaronder 22 geschakelde woningen, tien hoekwoningen, negentien twee-onder-één-kapwoningen, acht semi-bungalows en drie vrijstaande woningen. De prijzen van het actuele woningaanbod zijn vanaf € 318.700,-- voor een semi bungalow en € 344.500,-- voor een twee-onder-een-kapwoning tot en met € 469.700,-- v.o.n. voor een vrijstaande woning. Voor meer informatie over De Buitenhagen en de woningen zie www.debuitenhagen.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met AM, afdeling in- en externe communicatie, telefoon 030 6097222 of communicatie@am.nl. Zie ook www.debuitenhagen.nl en www.am.nl.

Illustraties in hoge resolutie zijn te downloaden op www.am.nl (actueel > illustraties).