BAM-Alstom consortium geselecteerd als voorkeursaanbieder voor pps-project tramlijn Luik

11 december 2014 15:41 - Invesis bv

Bunnik, 11 december  2014 – SRWT (Société Régionale Wallonne du Transport) heeft het consortium Mobiliège geselecteerd als voorkeursbieder (‘preferred tenderer’) voor het project van de tramlijn in Luik. Mobiliège wordt gevormd door BAM PPP PGGM Infrastructure coöperatie, Alstom en DG Infra+. BAM Galère (de werkmaatschappij die bouw- en civiele projecten realiseert in Wallonië) is als partner voor de bouw van infrastructurele werken en gebouwen betrokken bij het project. Overige betrokken BAM-bedrijven zijn BAM Track, Betonac, BAM FM en BAM Maintenance.

Het project omvat de bouw van 11,5 kilometer tramspoor tussen het Standard Luik-stadion en de noordelijke wijk Coronmeuse, alsook de totale renovatie van wegennet. Tot het project behoren verder de bouw van een tramremise en een P&R-faciliteit op het terrein van het station Bressoux, maar ook het leveren van tramstellen en het tramsysteem. Een tweede P&R-faciliteit is gesitueerd op een parkeerterrein van voetbalclub Standard Luik.

De uitvoeringstermijn voor ontwerp, uitvoering en ingebruikstelling is 42 kalendermaanden en zou in april 2015 moeten aanvangen, na het bereiken van de ‘financial close’.

Na ingebruikstelling is Mobiliège gedurende 27 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de infrastructurele werken en beschikbaarheid van het tramsysteem.

Nadere informatie:

  • pers: Arno C. Pronk, (030) 659 86 21;
  • analisten: Joost van Galen (030) 659 87 07.