BAM bereikt overeenstemming over verwerving Belgische vastgoedontwikkelaar Landsbeeck

30 maart 2007 00:00 - Koninklijke BAM Groep nv

Bunnik, 30 maart 2007 – Koninklijke BAM Groep nv heeft overeenstemming bereikt over de verwerving van alle aandelen van de Belgische vastgoedontwikkelaar Landsbeeck NV, gevestigd te Wilrijk. De aandelen zijn in eigendom van het management. Naar verwachting zal de transactie binnen enkele weken zijn afgerond.

Landsbeeck en dochteronderneming Kairos zijn sinds 1989 actief als ontwikkelaar van kantoren van hoge kwaliteit. De geconsolideerde omzet bedroeg in 2006 circa € 60 miljoen met een goed resultaat. De onderneming behoort tot de grootste en meest succesvolle spelers in de Belgische vastgoedsector. De voorgenomen overname van Landsbeeck en Kairos past in de groeistrategie van BAM, zoals eind vorig jaar is uiteengezet met de bekendmaking van de Strategische agenda 2007-2009. Het vormt een wezenlijke uitbreiding en versterking van de vastgoedontwikkelingsactiviteiten van BAM in Vlaanderen en Brussel.

Het belangrijkste werkterrein van Landsbeeck omvat Brussel, Antwerpen en de overige stedelijke gebieden in Vlaanderen. Het merendeel van de projecten wordt in joint venture met andere - vaak lokale - partijen ontwikkeld. De portefeuille omvat ongeveer vijftien projecten in uitvoering en diverse concrete projecten in het vooruitzicht. Het huidige management blijft tot minimaal 2010 aan Landsbeeck verbonden. Landsbeeck werkt voor de realisering van de projecten nauw samen met de Belgische utiliteitsbouwonderneming Interbuild, die sinds 1998 deel uitmaakt van Koninklijke BAM Groep. De huidige eigenaren van Landsbeeck waren tot 1998 eveneens eigenaar van Interbuild.

Nadere informatie:

drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.