BAM Civiel verwerft eerste Click & Construct-opdracht

7 september 2005 00:00 - BAM Infra bv

Gouda, 7 september 2005 – BAM Civiel heeft van Bouwcombinatie Utrechtboog opdracht gekregen voor de bouw van twee bruggen op basis van het Click & Construct-concept.

De bruggen zijn bestemd voor het spoorproject Utrechtboog in Amsterdam en hebben een aanneemsom van circa € 97.000. De bruggen zijn bedoeld voor toegang van spoormaterieel en hebben een overspanning van 10 meter en een breedte van circa 5 meter.

Click & Construct, dat in eigen huis is ontwikkeld, maakt het opdrachtgevers mogelijk om op eenvoudige, interactieve wijze verkeersbruggen te ontwerpen, die volledig aan hun eisen voldoen. Het concept gaat uit van verschillende standaardmodules die naar eigen smaak kunnen worden gecombineerd, zonder dat daarvoor direct de tussenkomst van architect, constructeur of ingenieur nodig is. Via de website www.bouwjeeigenbrug.nl kunnen de bruggen met simpele muisklikken worden gecreëerd en zijn de prijsconsequenties van de ontwerpen direct zichtbaar. De voordelen zijn kostenbesparingen en een aanzienlijke versnelling van het bouwproces.

BAM Civiel werkt voor Click & Construct-opdrachten samen met een aantal vaste co-makers: Spanbeton (liggers), BAM Civiel Prefab Beton (prefab beton), Trelleborg (voegovergangen, opleggingen), Stalen Bruggen Design (leuningwerk), Altenburg (heiwerk) en Michielsens (kraanmontage). De detailengineering en werktekeningen worden verzorgd door Grontmij.

Nadere informatie: Rona Kousoureta, BAM Civiel Public Relations, telefoon (0182) 59 06 37