BAM Clough levert overslagsteiger op in Darwin, Australia

30 april 2015 11:13 - BAM International bv
BAM Clough levert overslagsteiger op in Darwin, Australia

Bunnik, 30 april 2015 - BAM International bv, de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep die buiten Europa bouwprojecten uitvoert, heeft een grote overslagsteiger opgeleverd in Australië.

De steiger, gebouwd in combinatie met het Australische ingenieurs- en bouwbedrijf Clough Ltd, maakt deel uit van het Ichthys LNG-project, dat in Darwin wordt ontwikkeld door INPEX (operator) en Total.

Het ontwerp is in opdracht van BAM Clough verzorgd door BAM’s waterbouwkundig ontwerpbureau BAM Infraconsult.

De steiger bestaat uit twee gescheiden afmeerlocaties, een voor LNG-tankers en een tweede voor LPG/condensaat-tankers. De 680 meter lange arm voor de LNG-afmeerlocatie en de 630 meter lange arm voor de LPG/condensaat-afmeerlocatie zijn als een Y-vormige steiger verbonden met de productiefaciliteiten op het vasteland.

BAM Clough leverde vorig jaar al het overslagplatform op, dat wordt gebruikt om grote modules te lossen waarmee de Ichthys LNG-fabriek wordt opgebouwd.

BAM Clough is een 50/50 joint venture van BAM International en Clough Ltd. De joint venture is opgericht in 1964 en kan terugkijken op ruim vijftig jaar succesvolle samenwerking. BAM Clough heeft vijftien grote steiger- waterbouwkundige projecten gerealiseerd in Australië en Papoea-Nieuw-Guinea. Momenteel werkt de bouwcombinatie aan de aanleg van de Chevron Wheatstone LNG-steiger.

Opdrachtgever JKC Australia LNG Pty Ltd (JKC) is een samenwerkingsverband tussen JGC Corporation, KBR en Chiyoda Corporation.

Nadere informatie: Arno C. Pronk, (030) 659 86 21.