BAM Danmark verwerft opdracht voor bouw Europese school in Kopenhagen

17 november 2015 12:10 - BAM Danmark A/S
BAM Danmark verwerft opdracht voor bouw Europese school in Kopenhagen

Bunnik, 17 november 2015 – BAM Danmark heeft van de projectontwikkelaar Carlsberg Byen P/S opdracht verworven voor de bouw van de Europese school in Kopenhagen. De school verrijst op het terrein van de Deense bierbrouwer Carlsberg, dat volledig wordt herontwikkeld. Met de bouw is een contractsom gemoeid van ruim € 40 miljoen.

Het voormalige brouwerijcomplex van Carlsberg grenst direct aan het centrum van Kopenhagen. Met uitzondering van de Jacobsen House-brouwerij, waar nog speciaalbieren worden gemaakt, is de bierproductie in 2008 verplaatst naar een locatie in Jutland. Het dertig hectare grote gebied wordt naar een masterplan van het Deense architectenbureau Entasis herontwikkeld tot Carlsberg City. Met behoud van de historische bedrijfsgebouwen biedt het stadsdeel plaats aan duizenden woningen, winkels, culturele voorzieningen, sportaccommodaties, kantoren en een onderwijscampus met een nieuw treinstation.

De Europese school omvat zeven bouwlagen, waarvan twee ondergronds, met een totale oppervlakte van 14.000 m². Het gebouw biedt onderdak aan 900 leerlingen, verdeeld over scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, en bevat les- en praktijklokalen, een auditorium, een sporthal en facilitaire ruimten. De  dubbellaagse kelder, met onder meer 270 parkeerplaatsen, strekt zich ook uit onder een aangrenzend perceel, waarop een ander gebouw is voorzien. BAM Danmark verwacht het project in augustus 2018 over te dragen aan de gemeente Kopenhagen.

Het is de derde opdracht voor BAM Danmark, dat in 2014 door Koninklijke BAM Groep werd opgericht. Eerdere opdrachten betreffen de bouw van een kantoor van 1.300 m2 voor de Faculteit van Micro- en Nanotechnologie en de bouw van een biotechnologisch onderzoekscentrum, beide voor de Technische Universiteit van Denemarken (DTU).

Nadere informatie

  • pers: Arno C. Pronk, (030) 659 86 23;
  • analisten: Joost van Galen, (030) 659 87 07.