BAM Deutschland succesvol bij verwerving omvangrijke projecten

4 juli 2007 15:19 - BAM Deutschland AG

Bunnik, 4 juli 2007 – BAM Deutschland (de Duitse werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, gespecialiseerd in utiliteitsbouwprojecten) heeft drie projecten verworven met een gezamenlijke waarde van ruim € 170 miljoen. Het betreft de bouw van een kantoortoren in het  omvangrijke ontwikkelingsproject Frankfurt Hoch Vier, een datacenter voor Citibank, eveneens in Frankfurt am Main, en het nieuwe voetbalstadion voor Dynamo Dresden.

In opdracht van Bouwfonds MAB Development GmbH is BAM Deutschland in Frankfurt am Main gestart met de bouw van een 134 meter hoge kantoortoren, die deel uitmaakt van Frankfurt Hoch Vier. Het gebouw (Tower am Thurn & Taxis Palais geheten) biedt circa 42.000 m2 kantoorruimte, verdeeld over 35 verdiepingen. De bouwsom bedraagt € 93 miljoen. Het ontwerp van architectenbureau KSP Engel und Zimmermann in Frankfurt valt op door de sculpturale vormen, de glazen gevels en de daktuin op negentig meter hoogte. BAM Deutschland zal de kantoortoren begin 2009 opleveren.

BAM Deutschland heeft van Citibank opdracht ontvangen voor de bouw van een datacenter met 23.000 m2 in Frankfurt. De bouwsom is circa € 77 miljoen, waarvan ongeveer € 33 miljoen voor BAM Deutschland. Het project wordt begin 2008 opgeleverd. Joint-venturepartner technische dienstverlener Imtech is verantwoordelijk voor alle technologische oplossingen in zowel het datacenter als de rest van het gebouw.

In Dresden start HBM Stadien- und Sportstättenbau (een dochteronderneming van BAM Deutschland) in augustus met de bouw van een nieuw voetbalstadion voor de eerstedivisieclub Dynamo. Het stadion biedt plaats aan 32.400 toeschouwers. De bouwsom bedraagt ruim € 45 miljoen. Het stadion verrijst op dezelfde plek van het huidige, sterk verouderde Rudolf Harbig-stadion. Kenmerkend in het ontwerp van Beyer Partner architekten te Rostock is de transparante gevel van de hoofdtribune langs de Lennéstraße, die een venster biedt op de stad. Naar verwachting zal het stadion in 2009 gereed zijn.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.