BAM handhaaft toppositie meest transparante bedrijven

23 november 2012 11:17 - Koninklijke BAM Groep nv

Bunnik, 23 november 2012 - Koninklijke BAM Groep behoort tot de meest transparante bedrijven van Nederland. De Transparantiebenchmark (een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) beoordeelt jaarlijks de duurzaamheidsverslagen van bedrijven in Nederland. BAM heeft meer punten behaald dan vorig jaar en de negende positie in de kopgroep gehandhaafd. BAM komt bovendien opnieuw als winnaar van de sector ‘Bouw en maritiem’ uit de bus.

De Transparantiebenchmark is een jaarlijks terugkerend onderzoek met als doel de inhoud en kwaliteit in maatschappelijke verslaggeving van de grootste Nederlandse ondernemingen in beeld te brengen. De verslagen van de 500 deelnemende Nederlandse bedrijven zijn door PricewaterhouseCoopers beoordeeld op transparantie over de economische, milieu- en sociale resultaten van hun bedrijfsvoering.

Met de Transparantiebenchmark meet het ministerie de transparantie in maatschappelijke jaarverslagen en probeert daarmee de prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) te stimuleren. Het blijkt dat de MVO-prestaties van bedrijven die zijn opgenomen in de Transparantiebenchmark, daadwerkelijk verbeteren. De kopgroep van de benchmark, zoals die zich in eerdere jaren formeerde, scoort ook dit jaar weer hoog. Meer informatie op www.transparantiebenchmark.nl.

De hoge notering in de Transparantiebenchmark vormt de tweede erkenning in korte tijd van het succesvolle duurzaamheidsbeleid van BAM. Op 13 november 2012 zijn de resultaten van het Carbon Disclosure Project Benelux 150 bekendgemaakt. BAM neemt in de Carbon Disclosure Leadership Index de derde positie in (van de 150 bedrijven), samen met ING en Logica. De waardering van BAM steeg met 18 punten, van 75 punten in 2010 naar 93 punten in 2012, waarmee de Groep winnaar is in de categorie Industrials. BAM neemt sinds 2008 deel aan het Carbon Disclosure Project.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.