BAM-PGGM-combinatie bereikt ‘financial close’ voor pps-snelweg A94 in Duitsland

20 januari 2016 09:50 - Invesis bv
BAM-PGGM-combinatie bereikt ‘financial close’ voor pps-snelweg A94 in Duitsland

Bunnik, 20 januari 2016 – De joint venture Isentalautobahn GmbH & Co. KG, gevormd door BAM-PGGM, Eiffage en Berger Bau, heeft met de Zuid-Duitse autosnelwegbeheerder Autobahndirektion Südbayern (ABDSB) ‘financial close’ bereikt voor de voltooiing van de snelweg A94 tussen Forstinning (bij München) en Marktl. De projectwaarde bedraagt ruim € 1,1 miljard.

Het project betreft ontwerp, aanleg, financiering en onderhoud van een nieuw traject van drie rijbanen en een vluchtstrook over een lengte van 33 kilometer tussen Pastetten en Heldenstein. Bovendien omvat het contract het onderhoud en de exploitatie van het 77 km lange traject van de A94 Forstinning and Marktl gedurende dertig jaar.

Bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door het Duitse infrabedrijf van BAM, Wayss & Freytag Ingenieurbau, in samenwerking met Berger Bau en Arge Eiffage VI 1 (Wittfeld, Faber Bau, Heinrich Walter Bau). De bouw gaat op 1 februari 2016 van start en is naar verwachting eind oktober 2019 gereed. Het onderhoud is gedurende een periode van dertig jaar in handen van een zogenoemde special purpose company, gevormd door BAM PPP Deutschland, Berger Bau en Eiffage Bau.

Over BAM PPP

BAM PPP opereert namens Koninklijke BAM Groep op de markt voor publiek-private samenwerking. BAM PPP heeft vestigingen in Bunnik, Birmingham, Brussel, Dublin, Frankfurt am Main en Glasgow. De onderneming richt zich op de realisering van wegen en spoorwegen, onderwijs- en gezondheidszorgprojecten, justitiële inrichtingen en overige gebouwen. BAM PPP heeft financial close bereikt voor 43 projecten, met een totale vermogenswaarde van € 7,2 miljard.

Over PGGM

De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 31 december 2015 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van EUR 183,3 miljard. Als coöperatie helpt PGGM haar ongeveer 700.000 leden bij het realiseren van een waardevolle toekomst. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden. Meer informatie is te vinden via www.pggm.nl.

Nadere informatie:

Koninklijke BAM Groep nv:

  • pers: Arno C. Pronk, (030) 659 86 23;
  • analisten: Joost van Galen, (030)  659 87 07;

PGGM:

  • Maurice Wilbrink, Corporate Communication, (030) 277 15 00.