BAM PPP PGGM Iridium consortium bereikt ‘financial close’ voor Iers pps-wegenproject

26 januari 2016 20:30 - Invesis bv

Bunnik, 26 januari 2016 – Een consortium van BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie en Iridium heeft met de Ierse wegbeheerder National Roads Authority (ook bekend als Transport Infrastructure Ireland) ‘financial close’ bereikt voor de aanleg van een nieuwe rondweg bij New Ross, gelegen in het zuidoosten van Ierland (N25 New Ross Bypass).

Het project heeft een waarde van € 230 miljoen en betreft ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie (‘DBFMO’) van 13,6 km tweebaans autoweg (N25 en N30) en 1,2 km enkelbaans autoweg (New Ross N30 route). De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door BAM’s Ierse werkmaatschappij BAM Civil in combinatie met Dragados Ireland en gaan in maart 2016 van start. De exploitatiefase vangt aan in januari 2019, gevolgd door een onderhoudsperiode van 25 jaar.

De weg leidt het verkeer op de N25 om de plaats New Ross heen en vormt de verbinding tussen de wegen N25 en N30. Hierdoor verbetert de doorstroming van het verkeer tussen de steden Cork en Waterford met de haven van Rosslare en wordt een belangrijk knelpunt op de N25 weggenomen. Het traject omvat diverse viaducten en verkeersbruggen, waaronder de 887 meter lange oeververbinding over de Barrow rivier. Hier verrijst een zogenoemde ‘extradosed bridge’ (een combinatie van een kokerbrug en een tuibrug) met drie pylonen.

Over BAM PPP

BAM PPP opereert namens Koninklijke BAM Groep op de markt voor publiek-private samenwerking. BAM PPP heeft vestigingen in Bunnik, Birmingham, Brussel, Dublin, Frankfurt am Main en Glasgow. De onderneming richt zich op de realisering van wegen en spoorwegen, onderwijs- en gezondheidszorgprojecten, justitiële inrichtingen en overige gebouwen. BAM PPP heeft financial close bereikt voor 43 projecten, met een totale vermogenswaarde van € 7,2 miljard. www.bamppp.com

Over PGGM

De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 31 december 2015 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van EUR 183,3 miljard. Als coöperatie helpt PGGM haar ongeveer 700.000 leden bij het realiseren van een waardevolle toekomst. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden. Meer informatie is te vinden via www.pggm.nl.

Nadere informatie:

  • Koninklijke BAM Groep nv:
    pers: Arno C. Pronk, (030) 659 86 23;
    analisten: Joost van Galen, (030)  659 87 07;
  • PGGM:
    Maurice Wilbrink, Corporate Communication, (030) 277 15 00.