BAM PPP PGGM Iridium consortium voorkeursaanbieder voor Iers pps-wegenproject

8 december 2014 11:58 - Invesis bv

Bunnik, 8 december 2014 – Een consortium van BAM PPP PGGM Infrastructure coöperatie en Iridium is aangewezen als voorkeursaanbieder (‘preferred tenderer’) voor een nieuwe rondweg bij New Ross, gelegen in het zuidoosten van Ierland (N25 New Ross Bypass).

Het project heeft een waarde van € 217 miljoen en betreft ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie (‘DBFMO’) van 13,6 km tweebaans autoweg (N25 en N30) en 1,2 km enkelbaans autoweg (New Ross N30 route). De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door BAM’s Ierse werkmaatschappij BAM Civil in combinatie met Dragados.

De weg leidt het verkeer op de N25 om de plaats New Ross heen en vormt de verbinding tussen de wegen N25 en N30. Hierdoor verbetert de doorstroming van het verkeer tussen de steden Cork en Waterford met de haven van Rosslare en wordt een belangrijk knelpunt op de N25 weggenomen.

De Ierse wegbeheerder National Roads Authority (NRA) heeft het voornemen om de zogenoemde Project Bond Credit Enhancement (een financieringsinstrument van de Europese Investeringsbank EIB) in te zetten voor de financiering, die de BAM PPP PGGM Iridium consortium voor dit project zal moeten aantrekken.

Over BAM PPP

BAM PPP is een werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep, een wereldwijde dienstverlener in de bouwsector met een omzet van circa € 7 miljard. Het aandeel BAM staat genoteerd aan Euronext Amsterdam. BAM PPP heeft vestigingen in Bunnik, Birmingham, Brussel, Dublin, Frankfurt am Main en Glasgow. De onderneming richt zich op de realisering van wegen en spoorwegen, onderwijs- en gezondheidszorgprojecten, justitiële inrichtingen en overige gebouwen. BAM PPP beschikt over een uitstekende uitgangspositie voor de West-Europese markten.

Over PGGM

De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten: vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 1 september 2014 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van €  178 miljard. Als coöperatie helpt PGGM haar ongeveer  675.000 leden bij het realiseren van een waardevolle toekomst. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden. Meer informatie is te vinden via www.pggm.nl.

Nadere informatie:

Koninklijke BAM Groep nv:

  • pers: A.C. Pronk, (030) 659 86 21;
  • analisten: J.A. van Galen, (030) 659 87 07.

PGGM: