BAM start bouw stadsvernieuwingsproject Hof van Ostade

26 maart 2007 00:00 - BAM Wonen bv

Den Haag, 26 maart 2007 - De heer drs. J.M. Norder, wethouder Bouwen en Wonen van de gemeente Den Haag, geeft op 26 maart het startsein voor de bouw van het woningbouwproject Hof van Ostade. Dit project wordt gerealiseerd aan de Hoefkade en is één van de laatste nieuwbouwprojecten van het grootschalige vernieuwingsplan van de Haagse Schilderswijk. Hof van Ostade omvat eengezinswoningen, huurappartementen en commerciële ruimten.  Zowel de ontwikkeling als uitvoering van het project is in handen van BAM Woningbouw Den Haag.

Met het officiële startsein vangt voor BAM Woningbouw de bouw aan van 68 drie- en vierlaagse eengezinswoningen, 39 huurappartementen en circa 950 m2 commerciële ruimten (ten behoeve van dienstverlening en winkels). De woningen worden gerealiseerd in drie zogenoemde u-vormige bouwblokken. De kopse kanten van deze blokken worden gevormd door de commerciële ruimten met de bovengelegen huurappartementen. Op de binnenpleinen van de bouwblokken komen parkeervoorzieningen voor de bewoners. Top Goed Bedrijfsvastgoed uit Den Haag is eigenaar geworden van de commerciële ruimten. De huurappartementen en 43 eengezinswoningen zijn verkocht aan Woningstichting Haag Wonen. De overige 25 eengezinswoningen zijn koopwoningen, die vrijwel allemaal zijn verkocht. BAM Woningbouw verwacht Hof van Ostade in september 2008 te kunnen opleveren.

De Hoefkade is een drukke, levendige winkelstraat. De gemeente, woningcorporaties en projectontwikkelaars hebben in de afgelopen jaren grote investeringen gedaan in deze wijk.Dit heeft geleid tot veel nieuwe woningen, nieuwe winkels en nieuwe scholen. Ook aan de openbare ruimte is hard gewerkt met de aanleg van nieuwe pleinen en parken. De architectuur van Hof van Ostade, naar een ontwerp van HvE architecten, sluit goed aan bij de vernieuwde, gevarieerde omgeving. Het plan voegt zich in de diverse vernieuwingen langs de Hoefkade.

BAM Woningbouw Den Haag maakt deel uit van BAM Woningbouw bv te Bunnik, een werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv te Bunnik.

Nadere informatie:

Brigit Stokman, hoofd Communicatie BAM Woningbouw, telefoon (030) 659 89 06.