BAM Techniek - ICT gaat verder onder de naam BAM Techniek - Integrated Works

3 december 2012 14:17 - BAM Bouw en Techniek bv

Bunnik, 3 december 2012 - BAM Techniek - ICT, een divisie van BAM Techniek bv, gaat vanaf vandaag verder onder de naam BAM Techniek - Integrated Works. De naamswijziging is ingegeven door het samengaan van drie expertisegebieden van BAM Techniek: ICT, meet- en regeltechniek en security. BAM Techniek - Integrated Works is daarmee een specialist op het gebied van integratie van gebouwgebonden systemen, bijvoorbeeld voor beveiliging, toegangscontrole, verlichting, klimaatregeling en  facilitair management. Door deze momenteel vaak losstaande systemen met elkaar te verbinden, kunnen bedrijfspanden slimmer en daardoor comfortabeler, energiezuiniger en beter beheersbaar worden gemaakt.

‘Wij hebben onze deskundigheid, service en technische oplossingen van deze deelgebieden samengebracht in BAM Techniek - Integrated Works om ontwikkelingen zoals ‘smart buildings’ niet alleen te volgen, maar hierin ook het voortouw te kunnen nemen. Denk hierbij aan Het Nieuwe Werken en aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing die een steeds grotere impact hebben op bedrijfsgebouwen. We kunnen bedrijven niet alleen vanuit ICT, meet- en regeltechniek of security bedienen, maar ook vanuit één aanspreekpunt adviseren over de integratie van gebouwgebonden systemen en de beste aanpak hiervan’, zegt Jasper van ’t Wout, directeur van BAM Techniek - Integrated Works.

De integratie van de voorheen afzonderlijke gebouwgebonden systemen is mogelijk dankzij een steeds verder samengaan van ICT, meet- en regeltechniek en security, waarbij alles met behulp van software over één en hetzelfde IP-netwerk kan worden geautomatiseerd. Daarnaast kan het bedrijf - op het moment dat de behoefte bij de klant ontstaat - ook vanuit een van deze disciplines de integratie met een of meer van de andere disciplines verzorgen. Door deze integratie gaan de operationele kosten van bedrijfspanden omlaag en worden de kosten ook voorspelbaar. Verder neemt deze integratie de beheerder (facility manager) niet alleen veel werk uit handen, maar zorgt tegelijk ook voor meer controlemogelijkheden.

Naast deze integratie blijft BAM Techniek - Integrated Works diepgaande expertise van de deelgebieden ICT, security en meet- en regeltechniek, en combinaties daarvan, aanbieden.