BAM Utiliteitsbouw verwerft opdracht voor Haagse brandweer- en ambulancepost

Den Haag, 17 september 2007 - Het brandweerkorps van de gemeente Den Haag heeft BAM Utiliteitsbouw regio Den Haag geselecteerd voor de ontwikkeling en de bouw van een brandweer- en ambulancepost aan de Petroleumhaven (Waldorpstraat) in Den Haag. Het zogenoemde 'design & build contract' is vandaag door beide partijen getekend.

BAM Utiliteitsbouw heeft samen met het Haagse bureau LIAG architekten en bouwadviseurs plannen voor de nieuwe kazerne gemaakt aan de hand van een programma van eisen, dat was opgesteld door het adviesbureau bbn adviseurs. De nieuwbouw is ongeveer 3.800 m2 groot en biedt onderdak aan acht brandweerwagens en achttien ambulances. In het imposante gebouw wordt behalve de uitrukfunctie voor een deel van Den Haag ook een aantal stafdiensten en kantoorfuncties van het Haagse korps ondergebracht. Daarnaast realiseert BAM Utiliteitsbouw in het multifunctionele complex 23 slaapkamers en een ruime huiskamer met keuken. Op het dak komt een sportvoorziening.

Naar verwachting zal BAM Utiliteitsbouw eind maart 2008 starten met de bouw. De kazerne zal volgens planning eind juni 2009 worden opgeleverd.

Nadere informatie: de heer M. Vriens, BAM Utiliteitsbouw regio Den Haag, (070) 315 75 34.

Artist's impression in hoge resolutie beschikbaar in de beeldbank onder persberichten op www.bam.nl