BAM verwerft opdracht faculteitsgebouw Technische Universiteit Eindhoven

Bunnik, 2 november 2012 – BAM Utiliteitsbouw bv heeft op 2 november opdracht verworven van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) voor de realisatie van een nieuw gebouw voor de faculteiten Technische Natuurkunde en Electrical Engineering (Project 2). Met het engineer-and-buildcontract is een bedrag gemoeid van circa € 40 miljoen.

Project 2 maakt deel uit van het huisvestingsplan Campus 2020 van de TU/e, dat bestaat uit vier projecten. Campus 2020 is gericht op concentratie van alle faculteiten en studentenvoorzieningen rond een langgerekte autovrije en groene ‘loper’. Het nieuwe faculteitsgebouw komt op de plaats van het huidige gebouw N-laag.

De nieuwbouw is ontworpen door Architectuurstudio Herman Hertzberger te Amsterdam en bevat - verdeeld over elf bouwlagen en een kelderverdieping - onder meer kantoren, onderwijslokalen, practicaruimten en laboratoria. Het totaal bruto-vloeroppervlak bedraagt 26.000 m².

BAM Utiliteitsbouw verwierf de opdracht middels een Europese aanbestedingsprocedure op basis van de economisch meest voordelige inschrijving. Gunningcriteria waren prijs, uitwerking van duurzaamheid, proceskwaliteit en plan van aanpak. BAM Utiliteitsbouw is verantwoordelijk voor optimalisatie van het project en het uitwerken van het definitief ontwerp tot uitvoeringsgereed ontwerp, zowel bouwkundig als installatietechnisch. De werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties worden uitgevoerd door BAM Techniek.

De bouwactiviteiten starten begin 2013. Naar verwachting wordt het project eind 2014 voltooid.

Nadere informatie

  • Pers: Drs. A.C. Pronk, +31 (0)30 659 86 21
  • Analisten: Drs. P.R.E. Snippe, +31 (0)30 659 87 07