BAM verwerft opdracht voor omvangrijk academisch ziekenhuis in Bazel

29 januari 2015 15:40 - BAM Deutschland AG
Artist’s impression van het nieuwe academische ziekenhuis Felix Platter-Spital in Bazel © wörner traxler richter planungsgesellschaft mbH

Bunnik, 26 januari 2015 – BAM heeft in combinatie opdracht verworven (‘letter of intent’) voor het nieuwe Felix Platter-Spital in Bazel, dat met 240 bedden het grootste centrum van Zwitserland voor academische geriatrische geneeskunde en revalidatie vormt.  Het aandeel van BAM in de projectsom bedraagt circa € 70 miljoen.

Het bouwplan, ontwikkeld door een consortium van twee BAM-bedrijven (BAM Swiss en BAM Deutschland) en het Zwitserse bouwbedrijf Marti samen met de architectenbureaus wörner traxler  richter  planungsgesellschaft mbh uit Frankfurt am Main en Holzer Kobler Architekturen uit Zürich, is door de raad van bestuur van het ziekenhuis uit totaal negen voorstellen als beste verkozen. De bouwwerkzaamheden gaan medio 2015 van start. Naar verwachting zal het ziekenhuis op 1 juli 2018 in gebruik worden genomen.

Op een 18.000 m² groot terrein verrijst een gebouw van vier verdiepingen, dat naast alle noodzakelijke poliklinische en diagnostische faciliteiten ruimte biedt voor onderwijs en onderzoek. De nieuwbouw omvat tevens een dagkliniek, het Basel Mobility Center en een geheugenkliniek, horecavoorzieningen en een artsenpraktijk.

Nadere informatie:

  • pers: Arno C. Pronk, +31 (0)30 659 86 21.
  • analisten: Joost van Galen, +31 (0)30 659 87 07.