BAM Woningbouw Utrecht start bouw project Geuzenwijk in Ondiep

18 december 2009 19:05 - BAM Wonen bv

Bunnik, 18 december 2009 - Wethouder Harrie Bosch heeft woensdag 16 december de eerste paal geslagen voor het project Geuzenveste in de Utrechtse wijk Zuilen. Het project Geuzenveste welke is gesitueerd tussen de Marnixlaan, van Hoornekade, Blois van Treslongstraat en de Koppestokstraat in de wijk zuilen. BAM Woningbouw Utrecht realiseert hier 56 huur en 161 koop woningen.

Deze eerste paal werd geslagen als onderdeel van de 'palendag' van opdrachtgever Mitros. Naast de eerste paal van dit project, werd hier ook de start van de werkzaamheden op drie andere locaties gemarkeerd. Deze 'palendag' betekende de start bouw van ruim 600 woningen. Onder deze drie projecten bevindt zich nog een ander project van BAM Woningbouw Utrecht, namelijk Laan van Chartroise.

De naam Geuzenveste zegt alles over de historie én het karakter van de nieuwbouw: de charme van het verleden wordt gecombineerd met moderne architectuur en voorzieningen.

Zo is elke woning voorzien van: stadsverwarming met doorstroommeter, rookmelders, inbraakwerend hang- en sluitwerk en isolerend glas in Hoog Rendement-kwaliteit. Sommige woningen hebben een balansventilatiesysteem.

Gevarieerd woningaanbod

Geuzenveste typeert zich door een gevarieerd woningaanbod. Er worden eengezinswoningen, appartementen en maisonnettes in zowel de koop- als de huursector gerealiseerd. De huurappartementen variëren in woonoppervlakte van 62 tot 75 m2 en zijn bereikbaar per lift en trappenhuis. De maisonnettes zijn 90 tot 130 m2 en de eengezinswoningen ongeveer 130 m2. Deze woningen hebben een eigen toegang aan de straatzijde.

Planning

De bouw van de huurwoningen start eind 2009 en zullen begin 2011 worden opgeleverd. BAM Woningbouw realiseert deze woningen samen met ERA en bouwt in opdracht van corporatie Mitros.