Bouw Raetwijck van start

12 juli 2013 10:51

(Persbericht gemeente Zoeterwoude:) Zoeterwoude, 8 juli 2013 - Op donderdag 11 juli wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van zes sociale huurappartementen in het project Raetwijck. Wethouder Mirjam Ateþ en directeur-bestuurder Jan de Vries van Rijnhart Wonen steken de eerste spade in de grond.

Raetwijck is een kleinschalig nieuwbouwproject aan de Noordbuurtseweg. Rijnhart Wonen heeft dit project overgenomen van een aannemer die geen kans meer zag dit project af te bouwen. De woningen worden nu in opdracht van Rijnhart Wonen gebouwd door BAM Woningbouw Den Haag. Vier woningen zijn bestemd voor senioren en twee voor starters. Het complex wordt voorzien van een lift. Opvallend aan deze sociale huurappartementen zijn wel de ruim bemeten plattegronden met een oppervlakte van gemiddeld 83 m².

Met de bouw van Raetwijck gaat een lang gekoesterde wens van Zoeterwoude in vervulling. Er is weinig ruimte voor nieuwbouw beschikbaar en waar nog iets is te vinden, is het voor een ontwikkelaar niet aantrekkelijk daar sociale bouw te realiseren. Rijnhart Wonen is dan ook heel tevreden dat zij met dit project opnieuw een bijdrage kan leveren aan de lokale nieuwbouwambitie.

Raetwijck is het tweede nieuwbouwproject in korte tijd van Rijnhart Wonen in Zoeterwoude. Begin dit jaar ging de nieuwbouw Rijnegom in Zoeterwoude-Rijndijk van start. Binnenkort al worden de eerste woningen in Rijnegom opgeleverd. Rijnhart Wonen blijft bij haar keuze om ook in deze financieel-economisch moeilijke tijden door nieuwbouw toch zoveel mogelijk woningen aan de sociale voorraad toe te voegen. In plaats van stil wachten tot de bui is overgedreven, maakt Rijnhart Wonen liever gebruik van haar mogelijkheden om te investeren in kansen voor starters en senioren.