Bouwinvest koopt 42 appartementen en 18 stadswoningen aan Vredenburgplein, Utrecht

7 april 2015 14:18 - BAM Wonen bv
Bouwinvest koopt 42 appartementen en 18 stadswoningen aan Vredenburgplein, Utrecht

Utrecht, 2 april 2015 - Bouwinvest koopt namens het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund 42 appartementen en 18 stadswoningen aan het Vredenburgplein te Utrecht. Bouwinvest tekent hiertoe een koop- en realisatieovereenkomst met Hoog Catharijne BV, Corio Vastgoed Ontwikkeling BV en BAM Bouw en Techniek bv. De woningen worden in april 2017 en november 2018 opgeleverd.

Michiel de Bruine (hoofd Assetmanagement Woningen Bouwinvest): ‘Ik ben trots op de aankoop van deze unieke woningen in het hart van de Utrechtse binnenstad nabij het station. Hiermee breiden we onze Utrechtse woningportefeuille verder uit, naast de recente woningenaankopen in Zijdebalen en de Veemarkt.’

Vrije-sector-huurappartementen en stadswoningen onderdeel Entreegebouw, Hoog Catharijne

Naast TivoliVredenburg worden op een ondergrondse parkeergarage van vijf lagen en drie verdiepingen winkels, de woningen gebouwd. De bouw van de parkeergarage is in 2014 gestart. Het aanbod is divers: de appartementen variëren in oppervlakte van 80 tot 153 m² en zijn voorzien van een loggia. De stadswoningen hebben een oppervlakte van 125 m² en een eigen terras aan de achterzijde van de woning. Daarnaast is er een gemeenschappelijke binnentuin, waar ook de bergingen zijn gesitueerd. De oplevering vindt gefaseerd plaats in 2017 en 2018. De architect van het project is Altoon Partners BV.

Over Hoog Catharijne

Hoog Catharijne, geopend in 1973, ondergaat momenteel een ingrijpende herontwikkeling. Het centrum wordt vernieuwd en vergroot met 35.000 m2. Het nieuwe ontwerp van Hoog Catharijne voorziet in een volledige integratie van het winkelcentrum met de binnenstad. Twee assen verbinden straks de stad vanaf het Vredenburg via het winkelcentrum met het station. Deze ingewikkelde en ingrijpende opgave in het hart van Utrecht is in 2019 grotendeels gereed. Hoog Catharijne is het drukst bezochte winkelcentrum van Nederland en trekt jaarlijks 26 miljoen bezoekers.

Over Bouwinvest

Bouwinvest REIM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers. Bouwinvest beheert vijf Nederlandse sectorfondsen. Het Residential Fund, Retail Fund en Office Fund staan open voor institutionele beleggers. Internationaal investeert Bouwinvest exclusief voor bpfBouw in Europa, Noord-Amerika en Azië/Pacific. Het totaal belegd vermogen is € 6,7 miljard. Lees meer nieuws op http://update.bouwinvest.nl.