CBRE Global Investors sluit bouwovereenkomst met BAM voor WTC Utrecht

CBRE Global Investors sluit bouwovereenkomst met BAM voor WTC Utrecht

(Persbericht CBRE Global Investors:) Amsterdam, 26 januari 2016 - BAM Bouw en Techniek bv (‘BAM’) en het CBRE Dutch Office Fund hebben de bouwovereenkomst voor de bouw van het WTC Utrecht getekend. Hiermee is de realisatie van het hoogwaardige WTC Utrecht weer een stap dichterbij gekomen. Het nieuw te bouwen kantoor van ruim 32.000 m2 gaat zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken bieden en zal fungeren als netwerklocatie voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek. WTC Utrecht, prominent gelegen naast Utrecht Centraal, opent in het eerste kwartaal van 2018 haar deuren.

BAM is zowel verantwoordelijk voor het ontwerp als de realisatie (Design & Build) en heeft het ontwerptraject inmiddels afgerond. De omgevingsvergunning is aangevraagd en de sloop van het huidige pand Leeuwensteyn is reeds gestart. De start van de bouw staat in juni 2016 gepland. BAM werd bij het ontwerp bijgestaan door AM Real Estate Development, MVSA Architects, ABT Ingenieurs in bouwtechniek, Huygen Installatie Adviseurs en BAM Advies & Engineering.

Frédérique Weber, Fund Manager CBRE Dutch Office Fund: ‘Wij zijn zeer verheugd met het sluiten van deze bouwovereenkomst met BAM. Met deze overeenkomst is de realisatie van het WTC Utrecht weer een stap dichterbij gekomen en verwelkomen wij een sterke partner voor het ontwerp en de realisatie van dit mooie en hoogwaardige project.’

Jaap Hazeleger, directeur BAM Bouw en Techniek: ‘Het is onze missie de klant maximaal te ontzorgen. De nauwe samenwerking met CBRE Global Investors heeft het mogelijk gemaakt de expertise van BAM-bedrijven zoals bij dit project AM Real Estate Development en BAM Advies & Engineering, integraal te benutten. Hierdoor zijn wij in staat om in een vroeg stadium onze toegevoegde waarde, zoals project- en ontwikkelingsmanagement te integreren met modulair ontwikkelen en bouwen. Zo ondersteunen wij onze klant met specialisten in iedere fase.’

De totale oppervlakte van het nieuwe gebouw wordt circa 32.000 m2 en met de eerste huurders zijn reeds huurcontracten afgesloten. Daarnaast worden met diverse geïnteresseerde gebruikers concrete gesprekken gevoerd over de huisvestingsmogelijkheden in het complex. JLL en CBRE ondersteunen CBRE Global Investors bij de verhuur.

Het WTC-kantorenconcept is ontwikkeld als ultieme thuisbasis voor veeleisende organisaties en heeft zich reeds bewezen op toonaangevende locaties wereldwijd. Het parkeren voor het WTC wordt opgelost in de nieuw te bouwen ondergrondse Jaarbeurspleingarage.

WTC Utrecht is een ontwikkeling van het DOF Development BV, een aan CBRE Dutch Office Fund gelieerde partij. CBRE Dutch Office Fund is een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.

Over CBRE Global Investors

CBRE Global Investors is een toonaangevende, wereldwijde, vastgoed vermogensbeheerder met EUR 75.2 miljard* in vermogen onder beheer. Onze organisatie beheert investeringsprogramma’s over het gehele risico/ rendement spectrum voor beleggers wereldwijd.

Het CBRE Global Investors EMEA platform, met EUR 27,7 miljard* aan vermogen onder beheer, is één van de grootste en meest gediversifieerde vastgoedvermogensbeheerders. Het platform heeft 14 kantoren in 14 landen en beheert beleggingen in 17 landen in heel Europa. In Europa beheren wij diverse programma's, waaronder Core / Core + en Value-Added strategieën via separate accounts en beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoed beleggingsfondsen in het Verenigd Koninkrijk, West- en Zuid-Europa, Centraal-Oost-Europa en de Scandinavische landen.

CBRE Global Investors is een onafhankelijk opererend onderdeel van CBRE Group, Inc (NYSE: CBG). Het maakt gebruik van de research- , investment sourcing capaciteiten en andere middelen van 's werelds grootste, full-service commercieel vastgoedservices bedrijf ten behoeve van haar beleggers.

Meer informatie over CBRE Global Investors kunt u vinden op onze website: www.cbreglobalinvestors.com.

*Assets under management (AUM) as per 30 September 2015, refers to the fair market value of real estate-related assets with respect to which CBRE Global Investors provides, on a global basis, oversight, investment management services and other advice, and which generally consist of investments in real estate; equity in funds and joint ventures; securities portfolios; operating companies and real estate-related loans. This AUM is intended principally to reflect the extent of CBRE Global Investors' presence in the global real estate market, and its calculation of AUM may differ from the calculations of other asset managers.