Cirkelstad Amsterdam live!

30 november 2015 08:35 - BAM Bouw en Techniek bv
Cirkelstad Amsterdam live!

(Nieuwsbericht Cirkelstad:) Amsterdam, 26 november 2015 - Op 26 november 2015 hebben negentien partners getekend om zelf en met elkaar werk te maken van de Amsterdamse regio zonder afval, zonder uitval. De partners zijn de gemeente Amsterdam, SADC, Magis 020, BAM, Dura Vermeer, Copper8, AMS, OVG, Oranje, Stonecycling, Dutch Green Building Council, reA, Van der Tol, Mebin, Search, RutgerBuch en de ministeries van I&M, EZ en BZK. Elke partner heeft een eigen project ingebracht om direct de daad bij het woord te voegen. De ondertekening komt op een goed moment. De Metropool Regio Amsterdam heeft onlangs haar ambitie uitgesproken om in 2025 geen afval en geen uitvallers meer te hebben. Cirkelstad Amsterdam is dé werkplaats voor alle koplopers uit de regio om samen deze ambitie waar te maken.

De ondertekening was een belangrijk onderdeel van het event ‘Green Deal Cirkelstad Amsterdam’. Partijen uit Utrecht, Eindhoven, Den Bosch, Drechtsteden en Den Haag waren erbij. Om te enthousiasmeren en zelf ook een Cirkelstad te starten in de eigen regio. De uitgedeelde starterskit helpt bij die start. De aandacht ging tijdens de dag vooral uit naar matchmaking van vraag en aanbod. Wie heeft de norm voor circulair bouwen? Wie kent een partij die business cases uit kan rekenen? Hoe kom ik aan vijf nieuwe medewerkers? Tijdens de paneldiscussie met Mari van Dreumel (ministerie van infrastructuur en milieu),  Abdeluheb Choho (gemeente Amsterdam) en Michel Baars (New Horizon) werden een aantal overstijgende thema’s besproken. Wat kan Cirkelstad betekenen voor de leegstand in een stad? Hoe zorgen we ervoor dat uitvallers daadwerkelijk langdurig weer aan het werk gaan?

Cirkelstad houdt tijdens de week van de circulaire economie ‘Open Huis’ (21 tot en met 28 januari 2016). Iedereen die geïnteresseerd is, kan met verschillende partners uit de keten op diverse plaatsen in het land kennismaken. Op de site www.cirkelstad.nl komt het programma te staan om je aan te melden.