Contract getekend voor nieuwbouw 80 woningen in Alphen aan den Rijn

12 juli 2013 11:09 - BAM Wonen bv
Woningen Alphen aan de Rijn

Den Haag, 11 juli 2013 - Op dinsdag 9 juli 2013 is tijdens een feestelijke bijeenkomst de overeenkomst tussen wonenCentraal en BAM Woningbouw ondertekend voor het realiseren van de nieuwbouw van tachtig eengezinswoningen in KLOP III in Alphen aan den Rijn.

Aan de hand van het beproefde W&R-concept van BAM Woningbouw is het plan ontwikkeld. W&R kent geen standaardwoning, maar een referentiewoning, die als vertrekpunt dient bij elk uniek ontwerp. Elk project – en tevens KLOPIII – wordt dan ook ontworpen door een architect, die het ontwerp afstemt op de wensen van de opdrachtgever en de gestelde randvoorwaarden. De buurt krijgt daardoor een gevarieerde uitstraling. Met dit concept is BAM in staat kwalitatief zeer goede woningen tegen een goede prijs te realiseren. Bovendien gaat het ontwikkelen en bouwen snel. In een zeer kort tijdsbestek, binnen zes maanden, is dit project van een voorlopig ontwerp tot een verleende bouwvergunning gekomen. De uitwerking is geheel in een driedimensionaal Bouw Informatie Model (BIM) uitgevoerd, wat inhoudt dat integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines van het bouwproject. Zo kan efficiënter, sneller en goedkoper gebouwd worden. Door de goede samenwerking tussen wonenCentraal en BAM Woningbouw is KLOP III binnen het vooraf vastgestelde budget gebleven. De bouw start op 19 augustus 2013. Naar verwachting worden in mei 2014 alle woningen opgeleverd.

AlphenHet ontwerp is van ZEEP architecten uit Amersfoort en de uitwerking was in handen van BAM Woningbouw Engineering & Consulting. In Alphen aan den Rijn is een tekort aan eengezinshuurwoningen voor mensen met een laag inkomen. WonenCentraal draagt met de bouw van deze tachtig eengezinswoningen bij aan het oplossen het tekort aan dit type sociale huurwoningen.

Bronvermelding artist’s impressions: ZEEP architecten, Amersfoort

Nadere informatie:

  • BAM Woningbouw, H.J. (Jorien) Batterink, communicatieadviseur, (030) 659 82 71.
  • wonenCentraal: Suzan Knipp, (0172) 41 85 74.