De Stelling in Zwolle bereikt hoogste punt; wethouder Jan Brink verricht officiële handeling

6 januari 2016 14:54 - AM bv / BAM Wonen bv
De Stelling in Zwolle bereikt hoogste punt; wethouder Jan Brink verricht officiële handeling

Zwolle, 6 januari 2016 - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM houdt vrijdag 8 januari samen met BAM Woningbouw Noordoost een feestelijke bijeenkomst voor kopers en andere betrokkenen voor het bereiken van het hoogste punt van appartementengebouw De Stelling in Zwolle. Wethouder Jan Brink verricht de officiële handeling. Het uit zes woonlagen bestaande complex biedt ruimte aan 28 appartementen en maakt deel uit van het plan Kraanbolwerk. De oplevering is naar verwachting in september 2016.

De Stelling ligt aan de stadskant van Kraanbolwerk. De karakteristieke voorgevel van het voormalige fabrieksgebouw De Volharding is behouden gebleven en appelleert aan het industriële verleden. Het vormt tevens een belangrijke blikvanger van het Kraanbolwerk, dat zichtbaar is vanaf de binnenstad en vanaf het Rode Torenplein. Het interieurontwerp van de woningen is bijzonder flexibel, waarmee optimaal kan worden ingespeeld op specifieke woonwensen. Er zijn nog enkele woningen te koop. De prijzen voor de woningen zijn vanaf € 329.000,- v.o.n.

De voormalige Schaepmanlocatie is omgeven door een levendige stadshaven en hier wordt de komende jaren een nieuwe woon- en leefomgeving met circa honderd appartementen en 48 woningen gerealiseerd. De aan het Kraanbolwerk verbonden ontwerpers zijn KENK Architecten, BDG Architecten en AM Concepts. Zie www.kraanbolwerkzwolle.nl voor meer informatie over dit project en over toekomstige ontwikkelingen binnen Kraanbolwerk. De bouw van De Stelling is in handen van BAM Woningbouw Noordoost.

Nadere informatie: AM, afdeling in- en externe communicatie, (030) 609 72 22 of communicatie@am.nl.

Zie ook www.kraanbolwerkzwolle.nl en www.am.nl.

Illustraties in hoge resolutie zijn te downloaden op www.am.nl (actueel > illustraties).