De Woonplaats en BAM Vastgoed: nieuwbouw 92 appartementen aan Zuiderval, Enschede

26 maart 2007 18:51 - AM bv

Zwolle, 23 maart 2007 - Woningcorporatie De Woonplaats en BAM Vastgoed hebben overeenstemming bereikt over de nieuwbouw van 92 appartementen, 500 m2 commerciële ruimten en een parkeerkelder voor 92 auto's. De start van de bouw is gepland in september van dit jaar.

Het appartementencomplex is gesitueerd op de hoek Zuiderval/Varviksingel in het Hofkwartier, een wijk die nog in ontwikkeling is. Het ontwerp is vervaardigd door de Architecten Werkgroep uit Tilburg en bestaat uit twee bouwvolumes. Het ene bouwdeel is een carré, dat zestig appartementen in vier bouwlagen omvat. In veertien van de zestig appartementen worden zorgwoningen gerealiseerd. Het andere bouwdeel is een toren met op de begane grond commerciële ruimten en op de acht verdiepingen daarboven 32 appartementen. Tussen de beide bouwvolumes wordt een binnentuin aangelegd. Onder beide bouwvolumes ligt een kelder met parkeervoorzieningen en bergingen.

De appartementen worden - in samenwerking met Eneco Energy - voorzien van warmte, warm tapwater en koeling door gebruik te maken van zonne-energie, warmtepompen en vloerverwarming met comfortkoeling middels een bodemwisselaar.

BAM Vastgoed is de projectontwikkelingsmaatschappij van Koninklijke BAM Groep, is landelijk actief in de ontwikkeling van commercieel vastgoed en woningen en behoort tot de toonaangevende projectontwikkelaars van Nederland.

De Woonplaats is een woningcorporatie met 20.000 woningen verspreid over het hele land. Een belangrijk deel van onze woningen is voor mensen die extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld ouderen en mensen met een lichamelijke, verstandelijke of geestelijke beperking. In woonruimte voorzien is onze hoofdtaak, maar we doen meer dan dat. We willen onze klanten graag ruimte bieden actief mee te denken, mee te kiezen en mee te beslissen waar het hun eigen woon- en leefomgeving betreft.

Alle ruimte... bij De Woonplaats!

Nadere informatie:

Arie Willem Stek, Hoofd Marketing en Communicatie van BAM Vastgoed, telefoon (030) 659 85 38.

Jorike Meijer, communicatiemedewerker van De Woonplaats, telefoon (053) 475 74 17.

Meer informatie over de gebiedsontwikkeling Zuiderval op www.zuiderval.com