DMC ontwikkelt nieuw type golfbrekerelement

13 oktober 2003 21:11 - BAM Infra bv

Het ingenieursbureau Delta Marine Consultants (DMC), deel uitmakend van Koninklijke BAM Groep nv, heeft een innovatief enkellaags golfbrekerelement ontwikkeld.

Het Xbloc, zoals het wordt genoemd, is robuust en betrouwbaar. Het nieuwe golfbrekerelement is qua hydraulische stabiliteit vergelijkbaar met andere enkellaaqse elementen, maar is significant sterker. Het Xbloc biedt bovendien grote kostenbesparingen: voor de constructie is aanzienlijk minder beton vereist en het element is bovendien sneller te plaatsen.
Het Xbloc is ontwikkeld door het coastal team van DMC en uitgebreid getest, zowel op kleine schaal als op wetenschappelijke basis bij het Waterloopkundig Laboratorium in Delft. Het Xbloc is een geregistreerd trademark.

Delta Marine Consultants biedt wereldwijd consultancy, project management en engineering design services. Het ingenieursbureau, dat dit jaar 25 jaar bestaat, heeft ervaring op het gebied van kust- en oeverwerken, haven- en offshoreprojecten, infrastructuur en industrie.

Voor meer informatie:

Rona Kousoureta, hoofd Public Relations HBG Civiel bv, telefoon 0182 590637, e-mail rkousour@hbgciviel.nl