Feestelijke start bouw appartementen Citadel in Hengelo

30 mei 2002 20:20 - AM bv

Hengelo – De heer G.A.Th. Weber, wethouder van de gemeente Hengelo, geeft op woensdag 5 juni, middels het storten van beton, het startsein voor het woningbouwproject Citadel, onderdeel van het plangebied Thiemsland.

Thiemsland vof, bestaande uit HBG Vastgoed bv en Koopmans Projekten, ontwikkelt hier aan de Deldenerstraat een gebouw met 57 appartementen in een parkachtige omgeving. Citadel wordt als eerste van vier gebouwen gerealiseerd.

Het appartementencomplex Citadel wordt voor een deel boven de vijver rond de restanten van Huys Hengelo gebouwd. Het ontwerp van het zeven verdiepingen tellende complex kenmerkt zich door een veelheid van toegepaste materialen en kleuren. Zo wordt de gevel bekleed met een duurzame gevelbeplating. Het gebouw staat op een parkeergarage met 44 plaatsen. Bovendien zijn er op het terrein achter het gebouw dertien parkeerplaatsen toegewezen aan bewoners.

Zowel de penthouses, die op de vijfde en zesde verdieping zijn gesitueerd, als de appartementen zijn voorzien van een balkon/terras. Enkele appartementen krijgen een serre. De appartementen beschikken over twee of drie slaapkamers en hebben een berging in de parkeergarage.

De woningen zijn ontworpen door architect Peter Wilson van het Duitse architectenbureau BOLLES-WILSON in Münster. Thiemsland vof zal het appartementengebouw naar verwachting eind 2003 opleveren.