Feestelijke start Forumpark te Apeldoorn

23 april 2001 19:56 - AM bv

Apeldoorn - De heer Th.M.G. Kuipers en mevrouw M.A.J. van der Tas, wethouders van de gemeente Apeldoorn, geven woensdag 25 april het startsein voor de bouw van het appartementengebouw Suisse aan de Sophialaan in Apeldoorn.

Dit binnenstedelijke project maakt deel uit van het plan Forumpark, dat wordt gerealiseerd aan de noordzijde van het station.

Voor de ontwikkeling en realisatie van het project Forumpark is de gemeente Apeldoorn onder de naam Forumpark B.V. een samenwerking aangegaan met HBG Vastgoed bv en Heijmans Vastgoed Realisatie bv. Het plan omvat circa 220 woningen, circa 2.000 m2 winkelruimte en circa 13.500 m2 kantoorruimte. Forumpark vormt een onderdeel van de ingrijpende verbetering van het stationsgebied van Apeldoorn.

Het gebouw Suisse is het eerste deelplan dat wordt gerealiseerd. Aan de Sophialaan komen 44 appartementen, te weten: tien stadswoningen, 24 appartementen en vier penthouses. Onder het gebouw bevinden zich de parkeerplaatsen. Tevens is voorzien in zes twee-onder-één-kap parkvilla’s. Deze parkvilla’s komen te liggen aan een nieuw binnenpark.

Op deze dag gaat tevens de verkoop van de woningen van start. Geïnteresseerden kunnen van 18.00 tot 21.00 uur terecht in de LSOP-Concernlocatie, Arnhemseweg 348 in Apeldoorn, waar alle gegevens over de woonmogelijkheden, de afmetingen en de indeling van de diverse typen worden getoond.

De woningen zijn ontworpen door Klunder architecten te Rotterdam.

Nadere informatie: mevrouw B.J.M. Stokman, HBG Bouw en Vastgoed Public Relations, telefoon 070 3722483