Gemeente Amsterdam selecteert AM na tender Amstelkwartier; ontwikkeling van circa 200 middeldure huurwoningen in blok 2BB

18 december 2015 14:39 - AM bv

Amsterdam, 18 december 2015 - De gemeente Amsterdam heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM na een tenderprocedure geselecteerd voor de ontwikkeling van blok 2BB in het Amstelkwartier. Op deze locatie zal AM circa 200 middeldure huurwoningen met bijbehorende voorzieningen ontwikkelen.

Blok 2BB is gelegen tussen de Spaklerweg en de Welnastraat, ten zuiden van de Omval. Overeenkomstig de uitvraag in de selectieprocedure zal AM compacte huurappartementen ontwikkelen, inclusief parkeervoorzieningen en commerciële ruimte met faciliteiten voor de bewoners. Met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,15 zullen de woningen voldoen aan hoge eisen ten aanzien van duurzaamheid. De planning voorziet erin dat de realisatie medio 2017 zal starten. Bij de tender is AM geadviseerd door Capital Value.

AM realiseerde in het Amstelkwartier eerder Villa Mokum, een complex met 627 koop- en huurwoningen voor starters en studenten. Zowel de koop- als de huurwoningen bleken in een grote vraag te voorzien.

Het winnen van de tender voor dit nieuwe deelplan in het Amstelkwartier geeft uitvoering aan de focusstrategie van AM, waarmee zij haar activiteiten intensiveert in het economisch kerngebied in Nederland, waaronder Amsterdam.

Over Amstelkwartier

Amstelkwartier is onderdeel van het woon-/werkgebied Overamstel. De unieke locatie van de nieuwe stadswijk aan de Amstel, de relatieve nabijheid van het centrum, de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de aanwezigheid van cultuurhistorische elementen, zoals de watertoren, maakt het een aantrekkelijk gebied voor woningbouw.

Minstens zo belangrijk is het Park Somerlust. Samen met diverse horecagelegenheden en een haven is dit een aantrekkelijke plek  aan de Amstel. Uiteindelijk komen in de eerste fase van Amstelkwartier 1.500 woningen, een hotel, een brede basisschool en een kinderdagverblijf. Meer informatie op www.amsterdam.nl/gebiedsontwikkeling/Amstelkwartier.

Nadere informatie: AM: Michel Westbeek, directeur in- en externe communicatie, (030) 609 72 22.