Gemeente Hengelo neemt belang AM over in bedrijvenpark Westermaat Campus

20 december 2011 19:42 - AM bv

Hengelo, 19 december 2011 - De gemeente Hengelo heeft het belang van AM in Westermaat Campus overgenomen. Nu de ontwikkeling van dit hoogwaardige bedrijvenpark goeddeels is voltooid en er meer nadruk komt op de kaveluitgifte, is de rol van AM als gebiedsontwikkelaar minder evident geworden en is in goed overleg besloten tot de overdracht. De gemeente zal zich actief blijven richten op het werven en faciliteren van bedrijven die zich willen vestigen op Westermaat Campus.

De gemeente en AM mogen terugzien op een geslaagde gebiedsontwikkeling. In 2002 zijn beide partijen een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van dit 27 hectare grote park voor bedrijven uit de kennisgerelateerde industriële technologie, toeleverende groothandel en aanverwante zakelijke dienstverlening. De gezamenlijke ambitie was het ontwikkelen van een bedrijvenpark met een zeer hoge stedenbouwkundige en landschappelijke kwaliteit. Zo werd Westermaat Campus in 2006 genomineerd voor de titel ‘Beste Bedrijventerrein van Nederland'.

Westermaat Campus staat inmiddels als hoogwaardige bedrijvenlocatie op de kaart. De aanleg en landschappelijke inrichting is voltooid, het parkmanagement voor het onderhoud en beheer functioneert en bijna de helft van de beschikbare kavels is uitgegeven. Zo vestigde het advies- en ingenieursbureau Tebodin – dat evenals AM deel uitmaakt van Koninklijke BAM Groep – zich onlangs op Westermaat Campus.

Doordat de gehele ontwikkeling nu in één hand is komen liggen, kan sneller worden ingespeeld op geïnteresseerde partijen. In de zeer competitieve markt van bedrijfshuisvesting levert dit concurrentievoordeel op. Contactpersoon bij de gemeente Hengelo voor Westermaat Campus is Monique Göritzlehner, accountmanager, telefoon (074)  241 40 74.

Nadere informatie:

  • Afdeling Communicatie gemeente Hengelo, (074) 245 90 99;
  • Michel Westbeek, directeur in- en externe communicatie AM, (030) 609 72 52.

Zie ook www.westermaatcampus.nl, www.hengelo.nl en www.am.nl.