Grote verbouwing van De Grote Enk feestelijk van start

16 november 2005 21:00 - AM bv

De Grote Enk, het voormalige kantoorpand aan de Velperweg in Arnhem, wordt getransformeerd tot een appartementengebouw met 69 woningen. Wethouder Sander van Bodegraven van de gemeente Arnhem geeft op 18 november om 15.00 uur het officiële startschot voor de grote verbouwing.

Ontwikkelaars BAM Vastgoed bv (Bunnik) en Klaassen Vastgoedontwikkeling BV (Velp) hebben inmiddels 51 van de 69 woningen verkocht. In het vierde kwartaal van 2006 zullen de 58 appartementen, de 9 terrasappartementen en de 2 penthouses worden opgeleverd.

Ter gelegenheid van deze feestelijke start zullen er onder de huidige kopers helikoptervluchten boven Arnhem worden verloot. Bij slecht weer vinden deze vluchten op een later tijdstip plaats.

Een stukje historie

In 1955 werd begonnen met de bouw van De Enk en De Kleine Enk, in opdracht van de Algemene Kunstzijde Unie. De AKU zat verlegen om representatieve kantoorruimte en gaf architect prof.ir. H.T. Zwiers (1900-1992) opdracht dit kantoorgebouw te ontwerpen en te realiseren. Voor dit project moesten diverse 19de-eeuwse villa’s het veld ruimen. Eén ervan, ‘De Enk’ gaf zijn naam door aan het nieuwe gebouw. De Enk maakt zich nu op voor de nieuwe bestemming. Het kantoor wordt woonruimte en heet vanaf vandaag De Grote Enk. Door de vorige bestemming kenmerkt het gebouw zich door verrassende indelingen, hoge plafonds en een bijzondere sfeer.

Appartementen

In totaal worden 58 appartementen gerealiseerd over zes verdiepingen. Bijna alle appartementen beschikken over een loggia op het zuiden. De inpandige galerij naar de woningen ligt aan de noordkant van het pand.

Terrasappartementen

In het souterrain en op de begane grond worden negen terrasappartementen gerealiseerd over twee bouwlagen. De woningen hebben een buitenruimte met oplopend talud voor optimale privacy.

Penthouses

Er bevinden zich twee penthouses in De Grote Enk die in het voormalige restaurant op het dak worden gebouwd.

Nadere informatie

Meer informatie en foto’s over dit project kunt u vinden op www.velperparc.nl of bel met:

  • BAM Vastgoed – de heer A.W. Stek – 030-659 85 38 of
  • Klaassen Vastgoedontwikkeling – mevrouw J. Terpstra – 026-369 81 99