HBG Civiel in de prijzen op vakbeurs InfraTech 2001

19 januari 2001 20:15 - BAM Infra bv

Bij de uitreiking van de InfraTech Innovatieprijs 2001 op vrijdag 19 januari jl. is aan HBG Civiel de Aanmoedigingsprijs Mobiliteit toegekend voor het idee Mobi-miles. Mobi-miles is een individueel spaarsysteem dat het mobiliteitsgedrag positief kan beïnvloeden.

Elke betaling voor milieuvriendelijke mobiliteit – bijvoorbeeld openbaar vervoer – wordt beloond met mobi-miles door bijvoorbeeld de overheid of mobiliteitsproviders. Bij de belastingaangifte kan de aftrek van reiskosten worden bepaald aan de hand van het aantal verzamelde mobi-miles. De technische infrastructuur voor het sparen is gebaseerd op bestaande elektronische betaalsystemen.

Het idee voor een vernieuwd overslagprincipe, Dobis, won de Uitvindersaward. Studenten werkten dit idee onder begeleiding bij HBG Civiel en NBM Beton- en Industriebouw tijdens hun stage uit. Door een innovatieve terminalconstructie is er directe overslag mogelijk van containers op binnenvaart en spoor. Dit biedt door de aanzienlijke stappenvermindering bij het overslagproces vooral logistieke en energietechnische voordelen.

HBG Civiel bv is een groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv.

Nadere informatie: mevrouw R. Kousoureta, HBG Civiel Public Relations, telefoon 0182 590637, e-mail pr@hbgciviel.nl