Heilijgers bouwt Dorpscentrum

25 mei 2009 13:44

(Persbericht gemeente Wijdemeren:) Wijdemeren, 20 mei 2009 - Projectontwikkelaar Heilijgers en de gemeente Wijdemeren hebben overeenstemming bereikt over de bouw van het nieuwe Dorpscentrum in Oud-Loosdrecht. Op dinsdag 26 mei zetten burgemeester Bijl namens de gemeente Wijdemeren en directeur Frank Lambert namens Heilijgers Projectontwikkeling BV hun handtekening onder een intentieovereenkomst.

Samen met inwoners

De gemeente Wijdemeren maakte in 2006 samen met haar inwoners een ambitieus plan voor een nieuwe dorpshart in de watersportkern Oud-Loosdrecht. Het plan met circa 60 woningen, winkelvoorzieningen, horeca en een passantenhaven is nadien verder uitgewerkt en er is gezocht naar een marktpartij om het plan te realiseren. Met deze intentieovereenkomst werken de gemeente en Heilijgers samen aan de bouw van het project, waarvoor de voorbereidingen de laatste maanden al volop in gang zijn. De gemeente en Heijlijgers hopen in het voorjaar van 2010 te kunnen starten met de verkoop van de woningen en een half jaar daarna te kunnen starten met de bouwwerkzaamheden.

De ondertekening van de intentieovereenkomst vindt plaats op dinsdag 26 mei aanstaande om 16.00 uur op de bouwlocatie nabij Oud-Loosdrechtsedijk 227.