Heilijgers start bouw kantoorpaviljoens Peva Vastgoed op Zuidas Amsterdam

25 november 2015 15:11 - BAM Bouw en Techniek bv
Impressie kantoorpaviljoens Telesto aan de Frederik Roeskestraat in Amsterdam.

Amersfoort, 25 november 2015 - Heilijgers Bouw begint vandaag in opdracht van projectontwikkelaar Peva Vastgoed met de bouw van de kantoorpaviljoens project Telesto aan de Frederik Roeskestraat in Zuidas Amsterdam. De oplevering wordt eind 2016 verwacht.

Telesto meet totaal 1.955 m² bvo verdeeld over drie zelfstandige kantoorpaviljoens die door een ondergrondse parkeerkelder met elkaar zijn verbonden. Het geheel is ontworpen door Forum architecten & planners uit Tilburg.

Gekozen is voor een transparante vormgeving. De paviljoens krijgen drie verdiepingsvloeren die per paviljoen verschillen qua hoogte, breedte en diepte, waardoor een gevarieerd beeld ontstaat. Daarnaast liggen de kantoorpaviljoens rondom in het groen.

De Fred. Roeskestraat ligt in het noordwesten van Zuidas, tussen de Amstelveenseweg en de Rechtbank. Aan de zuidzijde ligt de A10. De gehele straat krijgt een kwaliteitsimpuls en wordt getransformeerd tot een gemengd gebied met wonen, kantoren, onderwijsfuncties en groenvoorzieningen. Dit is terug te zien in de verschillende ontwikkelingen in het gebied, zoals de nieuwbouw van kantoorpaviljoen Handel en The Pavilion, de uitbreiding van het Geert Groote College en de nieuwbouw van 177 appartementen De Fred. Hiermee sluit de Frederik Roeskestraat goed aan bij de ambitie van Zuidas: een internationale toplocatie voor wonen, werken en recreëren, in Amsterdam op enkele minuten van Schiphol.

Nadere informatie: André Heeringa, Heilijgers, a.heeringa@heilijgers.nl.