Heilijgers start transformatie De Toorop Amsterdam

15 april 2015 13:20
Heilijgers start transformatie De Toorop Amsterdam

Amersfoort, 15 april 2015 - Toekomstige bewoners hebben samen met vertegenwoordigers van de gemeente, architectenbureau Ruim en Heilijgers op dinsdagmiddag 14 april de start van de sloopwerkzaamheden voor de transformatie van het kantoorpand aan de Jan Tooropstraat, feestelijke gevierd.

Met het gooien van stenen door de ramen werd het startsein gegeven. De kopers werkten daarna creatief samen aan een schilderij voor de centrale hal van het toekomstige appartementengebouw.

KliQ Wonen diversiteit in wonen

Het voormalige kantoor van woningstichting De Key wordt getransformeerd naar veertig studio’s en appartementen onder de naam KliQ Wonen. Naar verwachting kunnen alle bewoners al voor de kerst hun nieuwe appartement betrekken. KliQ bestaat uit 40 uiteenlopende studio’s en appartementen. Van compacte studio’s vanaf € 80.000,- tot penthouses vanaf  € 179.000,-. Zo vind je er studio’s tot 38 m2, appartementen van 38 tot 56 m2 met een of twee kamers, maisonnettes en drie-kamer¬appartementen. Er nog zijn drie appartementen beschikbaar.

Stedelijke vernieuwing Overtoomse Veld

KliQ staat midden in de wijk Overtoomse Veld en grenst aan de winkels van het August Allebéplein, een gebied dat onderdeel is van de stedelijke vernieuwing Overtoomse Veld in het stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam.

Transformatie te volgen op Grenzeloos Wonen RTL4

De transformatie is te volgen in het tv-programma Grenzeloos Wonen op RTL4. Aanstaande zaterdag 18 april om 15.30 uur is te zien hoe de ontwikkeling wordt aangepakt. Een week later wordt uitgelegd wat er komt kijken bij de aankoop van een studio en is de start van de transformatie te zien.

Nadere informatie: Heilijgers, André Heeringa, (033) 454 57 00.