Hoog Catharijne opent Bouwtheater op de Radboudtraverse

19 december 2014 07:56 - BAM Bouw en Techniek bv

(Nieuwsbericht Corio:) Utrecht, 18 december 2014 - De Radboudtraverse over de voormalige Catharijnebaan biedt goed zicht op de nieuwbouw van Hoog Catharijne. Op de plek van het gesloopte Peek & Cloppenburg gebouw aan het Vredenburgplein verrijzen een nieuwe entree van Hoog Catharijne, parkeergarage en appartementen.

Een kijkje in de bouwput

De bouwlocatie maakt nieuwsgierig en trekt veel bekijks van bezoekers en bewoners. Veel mensen blijven staan om te kijken naar het schouwspel van hijskranen, graafmachines en hardwerkende bouwvakkers. Op de Radboudtraverse is een soort bouwtoerisme ontstaan. In samenwerking met BAM en POS heeft Hoog Catharijne dit spontane bouwtoerisme omarmd en ter plaatse een Bouwtheater gerealiseerd. Met theaterbanken die gemaakt zijn van bouwmaterialen, informatiezuilen en sinds kort een beeldverhaal in de vorm van een tijdlijn bij de banken. Het bouwtheater werd geopend door Ingmar Heytze, hij schreef speciaal voor de gelegenheid een gedicht.

Visueel schouwspel op een bijzondere plek

De theaterbanken staan er sinds afgelopen zomer en zijn vanaf het begin een spontane ontmoetingsplek. Om even te zitten, naar buiten te kijken, een kop koffie te drinken of een praatje te maken.

De tijdlijn bevindt zich bij de ramen aan de voet van de banken. Ze geeft een kijkje op de rijke geschiedenis van dit kleine stukje Utrecht. Op het Vredenburg hebben diverse imposante gebouwen uit de Utrechtse geschiedenis gestaan zoals het Catharijne convent, kasteel de Vredenburg en de eerste Jaarbeursgebouwen van Utrecht.