HSM realiseert offshoreplatform K4BE voor Elf Petroland

23 juni 1999 11:13 - Koninklijke BAM Groep nv

Oliemaatschappij Elf Petroland bv in Den Haag heeft HSM, Hollandsche Staalbouw Maatschappij bv, opdracht verleend voor de levering van offshoreplatform K4BE.

Met het ontwerp en de bouw van dit platform is een investering gemoeid van ongeveer f 30 miljoen. Het is het derde offshoreplatform dat HSM voor Elf Petroland realiseert. Begin juni verliet platform L4PN de constructiewerf van HSM in Schiedam voor installatie op de Noordzee.

De opdracht aan HSM betreft het ontwerp en de bouw van een 51 meter hoge stalen onderbouw ['jacket'] en een drie verdiepingen hoge procesmodule ['topsides'] met helikopterdek. Het totale gewicht bedraagt ongeveer 1.500 ton. Het platform dient eind juni 2000 gereed te zijn voor installatie in het veld K4 van het Nederlands Continentaal Plat, ongeveer zestig kilometer ten noordwesten van Den Helder. Het gasproductieplatform zal onbemand functioneren. In de module is een verblijfsaccommodatie ingericht voor onderhoudsmedewerkers.

Platform K4BE heeft een capaciteit van drie miljoen Nm3 per dag. Via productieplatforms en leidingen komt het gas bij Callantsoog aan land en wordt geleverd aan Gasunie.

HSM, Hollandsche Staalbouw Maatschappij bv, is een dochteronderneming van HBW, Hollandsche Beton- en Waterbouw bv, een groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, HBG Public Relations, telefoon 070 3722121.