Laatste Datsja-woning opgeleverd in 'Hout & Plantage' Ypenburg / Den Haag

23 oktober 2003 21:13 - AM bv

Drs. M. Smit, wethouder Nieuwe Gebieden en Duurzaamheid van de gemeente Den Haag en stadsdeelwethouder van Leidschenveen-Ypenburg, overhandigt vrijdag 24 oktober 2003 om 12.30 uur de sleutel van de laatste zogenoemde Datsja-woning aan de nieuwe bewoners van Deelplan 14 in Ypenburg, de familie Breen.

Projectontwikkelaar BAM Vastgoed heeft in de wijk Hout & Plantage 82 Datsja-woningen gerealiseerd. De woningen kenmerken zich doordat de kopers een grote mate van keuzevrijheid hadden ten aanzien van onder meer de gevelbekleding, extra verdieping, dakvorm, uitbouw (zowel aan voor- als achterzijde) en de plaats van het huis op de kavel. Nu BAM Vastgoed het laatste huis oplevert, is het resultaat goed zichtbaar. Omdat alle kopers hun eigen woning als het ware ‘à la carte’ hebben samengesteld, is een zeer gevarieerd straatbeeld ontstaan.

Het basisontwerp van de woningen is verzorgd door architectenbureau DP6 en geïnspireerd op Russische buitenverblijven met een individueel karakter, in steen en hout uitgevoerd en gebouwd volgens de individuele wensen van de eigenaren.

Een Datsja-woning kost circa Euro 290.000,-. Meer dan de helft van de kopers heeft gekozen voor een variant met vijf slaapkamers en twee badkamers. BAM Vastgoed heeft met een Datsja-project aangetoond betaalbare, ruime woningen te kunnen realiseren, die aansluiten op de groeiende behoefte aan grotere woonruimte.

Nadere informatie: H.A. Nijenhuis, BAM Vastgoed, (030) 659 84 41.