Materieelwerf HBG Civiel naar andere locatie in Amsterdam

25 april 2001 20:33 - BAM Infra bv

Amsterdam – HBG Civiel bv heeft op het Cornelis Douwesterrein aan het IJ de eerste paal geslagen voor de nieuwe materieelwerf. De nieuwe werf wordt eind dit jaar in gebruikgenomen.

Op deze locatie beschikt HBG Civiel Materieel over een zeer moderne, efficiënt ingerichte werkplaats. Bij het ontwerp – verzorgd door de afdeling Engineering van zusteronderneming HBG Bouw en Vastgoed – is speciale aandacht besteed aan Arbo-omstandigheden. Op het terrein wordt een afvalstraat aangelegd, waar de diverse afvalstromen worden verzameld.

HBG Civiel Materieel moet in verband met ontwikkelingsplannen van de gemeente Amsterdam de huidige locatie aan de Distelweg verlaten. In november 2000 bereikte HBG Civiel overeenstemming met het Stadsdeel Amsterdam-Noord over de nieuwe vestigingsplaats. HBG Civiel Materieel heeft voor het transport van zwaar materieel [zoals funderingsmachines] een perceel aan zeegaand water nodig en met een insteekhaven voor aan- en afvoer van offshore-materieel. De nieuwe locatie aan het IJ voldoet aan deze eisen.

HBG Civiel Materieel is verantwoordelijk voor aankoop, inzet, beheer en logistiek van wegenbouwmaterieel, funderingsmaterieel, bouwplaatsmaterieel en tijdelijke bouwaansluitingen.

HBG Civiel bv is een groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv.

Nadere informatie: Mevrouw C.P.M. Kousoureta-van Dam, HBG Civiel Public Relations, telefoon 0182 590637.