Mijlpaal voor nieuwe dorpse woonwijk Vianen; ondertekening overeenkomst Bouwfonds, AM en gemeente

28 november 2013 11:20 - AM bv

Utrecht, 28 november 2013 - De gemeenteraad van Vianen heeft de anterieure overeenkomst goedgekeurd, waarin partijen regelen hoe zij met elkaar omgaan gedurende de 15 tot 20 jaar bij het realiseren van 1.800 woningen in Hoef en Haag. Deze overeenkomst is in een passend decor ondertekend door Bouwfonds Ontwikkeling, AM en de gemeente Vianen. Daarmee is een belangrijke stap gezet op weg naar de realisering van een bijzonder woongebied in Hoef en Haag.

Hoef en Haag in Vianen wordt een nieuw duurzaam woongebied dat in fases zal groeien tot een eigentijds dorp met een breed aanbod aan woningen en voorzieningen. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de toekomstige bewoners. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek.

De anterieure overeenkomst beschrijft hoe partijen omgaan met overdracht van grond, fasering, aanleg van openbare voorzieningen en andere zaken die belangrijk zijn bij de ontwikkeling van het woongebied. De ondertekening vond plaats in stal Bosgoed naast het kasteelterrein in het toekomstige woongebied. De locatie waar voormalig kasteel Vianen stond is een cultuurhistorische plek van betekenis, die een nieuwe toekomst en bijzondere inrichting verdient. Dergelijke elementen zijn van groot belang bij de wijze waarop Hoef en Haag zijn nieuwe bewoners gaat ontvangen. Om dat te illustreren werd de ondertekening opgeluisterd door een ridder, heraut en jonkvrouw.