Minister Donner en premier Fillon bezoeken bouwplaats Transvaal in Den Haag

10 oktober 2007 16:44 - BAM Wonen bv

Bunnik, 10 oktober 2007 - Minister Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en de Franse premier Fillon brengen op maandag 15 oktober een bezoek aan een woningbouwproject in de wijk Transvaal te Den Haag. Het bezoek aan de bouwplaats van BAM Woningbouw is gericht op 'de (re)integratie van probleemjongeren in het arbeidsproces'. Naast de minister en de Franse premier maken ook andere vertegenwoordigers van de Nederlandse en Franse regering deel uit van het gezelschap.

Frankrijk kent een hoog percentage jeugdwerkloosheid (20%), terwijl in Den Haag sprake is van een percentage van 5%. In de wijk Transvaal is een aantal initiatieven te zien met betrekking tot de aanpak van de arbeidsproblematiek onder probleemjongeren. Zo is het woningbouwproject een leerlingenbouwplaats waar jongeren via Stichting Haagbouw een opleidingstraject in de bouw volgen. Dit zijn onder andere jongeren die via een lesproject van de gemeente Den Haag bij Stichting Haagbouw terecht zijn gekomen. Een ander initiatief betreft de inzet van een zogenoemd 'Jongeren Toezicht Team'.

Het woningbouwproject betreft de nieuwbouw van 188 woningen en is een onderdeel van het stedelijke vernieuwingsplan van de wijk. In totaal worden circa 3.000 woningen vernieuwd. BAM Woningbouw realiseert dit project in opdracht van Staedion Ontwikkeling.

Nadere informatie: Brigit Stokman, hoofd Communicatie BAM Woningbouw, telefoon (030) 659 89 06.