Mostert De Winter realiseert imposante reclamezuil van levend groen voor Nature’s Pride in Maasdijk

18 november 2013 16:17

Hardinxveld-Giessendam, 18 november 2013 - Mostert De Winter realiseert op het nieuwe pand van Natures Pride in Maasdijk een imposante reclamezuil met de bedrijfsnaam in levend groen. Voor de grootste ´levende´ reclamezuil van Nederland wordt het door Mostert De Winter ontwikkelde Modulo gevelbegroeiingssysteem toegepast. De groene uitstraling van de gevel symboliseert de duurzame visie van Nature’s Pride.

Nature’s Pride is een van Nederlands grootste importeurs van exotische groente en fruit. Het bedrijf bouwt in Maasdijk een nieuw distributie- en verwerkingscentrum. Het concern wil verantwoordelijkheid nemen voor de impact die de bedrijfsactiviteiten hebben op de samenleving en het milieu. De bouw van het nieuwe onderkomen markeert een volgende mijlpaal in dit streven. Het nieuwe bedrijfspand, met het bedrijfslogo in levend groen, gaat met de BREEAM-NL Excellent-score behoren tot de top 5 van meest duurzame distributiecentra van West-Europa. Het gebouw wordt energieneutraal met een sterk verminderde CO2-uitstoot.

De gevel

Het stedenbouwkundige plan van de gemeente schreef voor dat er een hoogteaccent op het gebouw moest worden aangebracht. Hier heeft Nature’s Pride aan voldaan door aan de snelwegzijde een (begroeide) toren te maken die als reclame-uiting dient. De gevel is opgebouwd met het Modulogreen® Gevelpaneel-systeem van Mostert De Winter, dat zorgt voor een niet grondgebonden groene gevel. Modulogreen® vervangt het buitenspouwblad van de gevel. Het systeem heeft een beperkt watergebruik en dankzij een open cassette  wordt overtollig water eenvoudig afgevoerd.  Modulogreen® is een doorontwikkeling van de beproefde Xeroflor® dak- en gevelsystemen van Mostert De Winter en combineert een duurzame groene gevel (fijnstof en CO2-binding) met uitstekende bouwkundige eigenschappen.

Energieneutraal

De nieuwe huisvesting van Nature’s Pride telt 40.000 m2 en vormt in feite een enorme koelkast, waarvan de binnentemperatuur continu op maximaal 10 graden Celsius wordt gehouden (in het kantoor is het circa 20 graden Celsius). De complexiteit van dit project zit daarnaast in de logistiek: het gebouw is grotendeels ontworpen op basis van het logistieke plan om zo efficiënt mogelijk de goederen op te slaan, te rijpen, te verpakken en te distribueren. Het is een grote uitdaging voor alle meewerkende (bouw)partijen om er voortdurend voor te zorgen dat alle energiestromen in de gaten worden gehouden en dat er geen energie verloren gaat.

Nadere informatie:

Mostert De Winter bv, Hans van Cooten, (0184) 676 840