Nieuw stedenbouwkundig plan voor volgende fase De Bongerd in Amsterdam-Noord

28 juni 2010 18:20 - AM bv

Amsterdam, 28 juni 2010 - Gemeente Amsterdam en Ontwikkelingscombinatie De Bongerd (AM, Eigen Haard, BNG Gebiedsontwikkeling en Van der Leij Groep) hebben maandag 28 juni een uitvoeringsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van 555 woningen in de nieuwbouwwijk De Bongerd in Amsterdam-Noord. De overeenkomst betreft de tweede en derde fase met in totaal 555 woningen. In De Bongerd komen uiteindelijk circa 1.300 woningen. De eerste fase met 320 woningen is in zijn geheel afgerond.

De Bongerd is een unieke nieuwbouwwijk in Amsterdam-Noord. Deze is gesitueerd dicht bij de natuur van Waterland en Het Twiske maar ook vlak bij het cultuurrijke NDSM-terrein. Het is een kleinschalige, rustige wijk met veel groen. De wijk is ruim van opzet, maar binnen de verschillende buurten is gekozen voor een intieme sfeer met kleine woonstraten. De robuuste stadsvilla's met appartementen aan de buitenrand van het gebied ademen juist een weidse sfeer. Omringd door water is De Bongerd een uitzonderlijk eiland in Amsterdam-Noord.

De Bongerd bestaat uit meerdere deelgebieden. Met de 320 woningen uit het eerste deelgebied is in najaar 2004 gestart. Voor de volgende planfases is een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, dat nu in uitvoering komt. In de nieuwe opzet is meer ruimte voor grondgebonden woningen en een traditioneler stratenpatroon. De architectuurstijl blijft net zoals in de eerste fase zeer gevarieerd. Volgens planning wordt in het voorjaar van 2011 gestart met de verkoop van de eerste woningen in de nieuwe fase.

Nadere informatie: AM, Michel Westbeek, telefoon 030 6097369