Nieuwbouwproject De Velden in Groningen bereikt hoogste punt

9 juli 2010 14:49 - BAM Wonen bv

Groningen, 9 juli 2010 - Het tweede deelproject van De Velden, dat bestaat uit 55 woningen en wordt gerealiseerd in opdracht van Nijestee Vastgoed, heeft het hoogste punt bereikt. Het project wordt gerealiseerd op de plaats waar voorheen het stadion van voetbalclub FC Groningen lag.

De woningen zijn bestemd voor zowel de huur- als koopsector. Voorafgaand aan de start van de verkoop werd duidelijk dat er veel interesse bestond voor deze woningen. De 28 koopwoningen waren binnen één week verkocht. Alle woningen in De Velden zijn voorzien van een energiebesparend warmtepompsysteem. Een warmtepomp onttrekt warmte aan het grondwater, waarmee vervolgens de woningen in de winter worden verwarmd. Het ontwerp van de woningen is in handen van Wal Architecten uit Groningen. Door hen is in het plan gekeken naar de uiterlijke kenmerken van de woningen. Een combinatie van een hoge en lage gootlijn, waarbij details van een steil pannendak worden afgewisseld met een speels uiterlijk van de gemetselde gevels en de bloemkozijnen tot de verbeelding spreken.

De bouw wordt gerealiseerd door bouwcombinatie G4 Oosterpark v.o.f., die bestaat uit Rottinghuis' Aannemingsbedrijf bv, Ballast Nedam en BAM Woningbouw. De bouw is eind 2009 gestart en loopt voorspoedig. Oplevering van de woningen staat gepland vanaf begin november 2010.

Nadere informatie: Inge Herbrink, procesmanager Marketing & Innovatie BAM Woningbouw, (030) 659 85 24.