Officiële start woningen De Boog in Zuiderburen

15 november 2004 19:34 - BAM Wonen bv

Leeuwarden, 15 november 2004 - Drs. W.R. Sluiter, wethouder van Volkshuisvesting/Stedelijke vernieuwing van gemeente Leeuwarden, geeft op donderdag 18 november het startsein voor de 1ste fase van het project De Boog in de wijk Zuiderburen te Leeuwarden.

Na de officiële handeling slaan de nieuwe bewoners een paaltje met het toekomstige huisnummer in het eigen perceel. Het project De Boog wordt gerealiseerd door BAM Woningbouw, Leeuwarden in opdracht van Bemog Projektontwikkeling uit Zwolle.

Het project wordt uitgevoerd in twee fasen. In totaal worden 73 koopwoningen gerealiseerd aan de ‘Langesan’ (genoemd naar een zandplaat in de Waddenzee) in Zuiderburen. De woningen van het project De Boog zijn verdeeld in vier typen; twee-onder-één-kap woningen met garage, twee-onder-één-kap woningen zonder garage, vrijstaande woningen en geschakelde drive-in woningen.

Zuiderburen is het nieuwe stadsdeel van Leeuwarden, gelegen in een landelijke omgeving en aan drie zijden omgeven door water. Tevens is ‘het Bosk fan Pylkwier’ aangelegd, dat zal uitgroeien tot een natuurgebied.

BAM Woningbouw zal de eerste woningen naar verwachting medio oktober/november 2005 opleveren.

BAM Woningbouw bv te Bunnik is met bijna 3.000 medewerkers, twaalf regionale kantoren en een jaaromzet van circa € 800 miljoen de grootste ontwikkelende woningbouwer van Nederland. BAM Woningbouw is een werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv te Bunnik.

Voor nadere informatie: mevrouw B. Stokman, Public Relations, telefoon (030) 659 89 06.