Ondertekening maakt het nieuwe hart van Kudelstaart mogelijk: Mijnsheerlyckheid

17 augustus 2009 20:19 - BAM Wonen bv

(Persbericht Habion:) Kudelstaart, 17 augustus 2009 - Op 20 augustus 2009 om 13.00 uur ondertekenen de gemeente Aalsmeer en Mijnsheerlyckheid CV, tijdens een feestelijke bijeenkomst op het gemeentehuis, de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van dit nieuwe hart voor Kudelstaart. Dat gebeurt onder meer in het bijzijn van de heren Boerenfijn (directeur/bestuurder) en Van der Velde (adjunct-directeur) van Habion en de heren Broos (directeur) en Van Dolderen (adjunct-directeur) van BAM Woningbouw en de wethouder Nijmeijer van gemeente Aalsmeer. Een half jaar geleden reageerden de politieke partijen enthousiast op het plan. Het nieuwe hart van Kudelstaart gaat er nu snel komen. Volgens de planning zal de bouw in april 2010 starten. Deze planning is uiteraard afhankelijk van de diverse nog te doorlopen procedures.

Unieke locatie, unieke samenwerking

De wijk komt op een steenworp afstand van winkels en de Westeinderplassen te liggen. Lopend boodschappen doen, of even naar de haven om een kop koffie te drinken en ondertussen naar de bollende zeilen van uitvarende boten te kijken: de ideale combinatie van het intieme dorpsgevoel en de vrijheid van de weidse horizon. Door de samenwerking van Habion en BAM Woningbouw wordt voor dit project een unieke combinatie van kennis en specialisatie op het gebied van wonen en zorg ingezet. Zorgcentrum Aelsmeer is benaderd voor de zorg- en dienstverlening.

Zeer divers woonprogramma

In het nieuwe dorpshart vindt u straks 117 nieuwe woningen en een zorgsteunpunt. Er wordt onderzoek gedaan naar een te realiseren horecapaviljoen en herplaatsing van de bibliotheek. Het project bestaat uit drie blokken, genaamd Mijnsheerenhof, Heerlyckheid en Dominium I, II, III. In Mijnsheerenhof en Dominium komen koopwoningen in diverse prijsklassen en in Heerlyckheid vindt u huurwoningen in diverse prijsklassen. Tussen deze drie blokken is het nieuwe dorpshart gesitueerd. Verder worden er twee ondergrondse parkeerkelders gerealiseerd. Bijzondere kenmerken van de woningen zijn de elementen uit de Amsterdamse School, de gedetailleerde architectuur en de verbinding met de omgeving. Zo vind je er appartementen op een plint van water. De gevels van de huizen passen bij het dorpse karakter van Kudelstaart, maar door de rijke uitwerking, ook bij de ruimtelijkheid van het water.

Prachtig nieuw dorpsplein

Het plein, dat het centrum van Kudelstaart wordt, krijgt een aantrekkelijke invulling. De speciale inrichting van de openbare ruimte zorgt ervoor dat dit niet alleen een prettige verblijfsruimte wordt, maar dat het plein vanuit de woningen ook een mooi uitzicht biedt.