Opening modelwoning energiezuinige Groenwoning ‘s-Gravezande

9 december 2011 19:14 - BAM Wonen bv

Bunnik, 8 december 2011 – BAM heeft in ’s-Gravezande in de wijk Tuinveld de eerste Groenwoningen gebouwd. De bewoners van deze duurzame woning hebben bijzonder lage energielasten en dus aanzienlijke minder woonkosten. Op woensdag 14 december 2011 zal wethouder T.A.M. Duijvestijn (onder meer Planontwikkeling en Milieu) van gemeente Westland de duurzame Groenwoning officieel openen als modelwoning.

De Groenwoning is een duurzame innovatie: het voldoet aan de vraag naar betaalbare woningen, voldoet nu al aan de energieprestatienormen voor 2015, bevat geen storingsgevoelige (warmte-terugwin -)apparatuur en is volledig gebaseerd op beproefde technieken. Door de toepassing van natuurlijke én mechanische ventilatie, drielaagsglas en comfortabele verwarming is de woning tegelijkertijd comfortabel.

Wat maakt de Groenwoning groen?

De woning is optimaal geïsoleerd (wanden en vloeren) en de techniek en bouwkosten leiden tot een EPC (energieprestatie-coëfficiënt) van 0,32 bij een bouwprijs van € 83.150,- (exclusief btw). Daar waar een ‘normale’ woning op jaarbasis een gemiddeld gasverbruik van 583 m3 heeft, is het gasverbruik van de Groenwoning 242 m3. De zonnecollectoren op het dak zorgen ervoor dat water in een boilervat van vijfhonderd liter warm tapwater levert. Het resultaat is een zeer lage energierekening.

Gebieds- en projectontwikkelaar AM en zusteronderneming BAM Woningbouw ontwikkelden en bouwden de Groenwoning. De Groenwoning bouwt voort op het succes van het BAM-woningconcept, genaamd W&R, en is in te zetten voor zowel huur- als koopwoningen. De kracht van dit woningconcept is efficiënt bouwen en inmiddels zijn 17.000 woningen in Nederland gebouwd met dit concept. Momenteel worden nog 44 woningen gerealiseerd in Tuinveld en worden zaterdag 10 december nog vijftig woningen in verkoop gebracht. Ga naar www.wonenintuinveld.nl voor verkoopinformatie.

Nadere informatie: BAM Woningbouw bv, H.J. (Jorien) Batterink, communicatieadviseur, (030) 659 82 71.